Punkt 10 Personaleredegørelse 2021

Beslutningstema

Personaleredegørelse 2021 fremlægges til efterretning.

Indstilling

Direktionen indstiller til Kommunalbestyrelsen,

  • at personaleredegørelsen for 2021 tages til efterretning samt
  • at den fremadrettede form på personaleredegørelsen godkendes på økonomiudvalgets møde den 11. oktober 2022 efter drøftelse i MED-Hovedudvalget.

Sagsfremstilling

Personaleredegørelsen er et personaleregnskab – et regnskab over kommunens vigtigste ressource. Økonomiudvalget traf i 2016 beslutning om, at der hvert år skal udarbejdes en personaleredegørelse.

 

Indholdet i redegørelsen giver viden om og eksempler på, hvordan der arbejdes med at sikre, at kommunen kan tiltrække og fastholde kompetente ledere og medarbejdere, herunder hvordan der arbejdes med kompetenceudvikling, arbejdsmiljø m.v.

 

Redegørelsen præsenterer herudover tal og fakta på en række områder.

 

Personaleredegørelsen er præsenteret for Økonomiudvalget i de sidste 5 år. Det kræver en del ressourcer at udarbejde redegørelsen og vurderingen er, at indsatsen ikke står mål med effekten. Det er tvivlsomt, hvor mange der læser redegørelsen. Det foreslås derfor, at Personaleredegørelsen i sin nuværende form gentænkes.

Sagen afgøres i

Kommunalbestyrelsen.

Beslutning i Økonomiudvalget den 21-06-2022

Indstilles, idet der fremover årligt fremlægges nøgletal og en gang i hver udvalgsperiode udarbejdes en samlet personaleredegørelse.

Beslutning i Kommunalbestyrelsen den 28-06-2022

Godkendt.

Afbud fra Stina Sølvberg Thomsen (Ø) og Dorthe Ullemose (O). Som suppleanter deltog Johan Weltzin Kristensen (Ø) og Marianne Mix Larsen (O).