Punkt 7 Budget 2023-26 - status

Beslutningstema

Orientering om seneste nyt vedr. kommuneaftalen for budget 2023, orientering om fagudvalgenes foreløbig driftstemaer og reduktionsforslag, anlægstemaer, status på teknisk budget 2023-26 samt program for budgetseminar den 28. juni, den 30.august samt afholdelse af budgetborgermøde.

Indstilling

Direktionen indstiller, at:

  • Orientering om kommuneaftalen tages til efterretning
  • Orientering om fagudvalgenes foreløbige driftstemaer og reduktionsforslag.
  • At fremsendte anlægstemaer fra fagudvalgene drøftes og fremsendes til budgetforhandlingerne.
  • De økonomiske rammer for det tekniske budget 2023-26 tages til efterretning.
  • Program for budgetseminar den 28. juni og den 30. august tages til efterretning.
  • Udvalget beslutter, hvorvidt der skal afholdes borgermøde om budget 2023.

Sagsfremstilling

Kommuneaftale

Regeringen og KL indgik den 8. juni 2022 aftale om kommunernes økonomi for 2023. Kommunalbestyrelsen fik den 9. juni 2022 tilsendt notat med kommuneaftalens umiddelbare indhold. Kommuneaftalen og notatet vedlægges som bilag.
 

Det er ikke muligt på nuværende tidspunkt at komme med et præcis bud på hvilken beløbsmæssig effekt aftalen får for Svendborg Kommune. Her afventes, at KL offentliggør tal eller ministeriet udsender tilskudsmeddelelsen for 2023, som først forventes at ske sidst i juni måned. På mødet vil Økonomiudvalget få en kort orientering om aftalen, som vil blive nærmere gennemgået på budgetseminariet den 28. juni 2022.

 

Drifts- og reduktionsforslag

Oversigt over fagudvalgenes foreløbige driftstemaer og reduktionsforslag til budget 2023, samt Økonomiudvalgets egne temaer/forslag, er vedlagt som bilag. Det skal bemærkes, at fagudvalgene senest på møderne i august fremsender forslag, der ønskes fremsendt til budgetforhandlingerne.

 

Anlægstemaer

Jf. budgetproceduren skal anlægstemaer til budget 2023-26 senest behandles på fagudvalgenes møder i juni, så de kan foreligge til budgetseminariet den 28. juni. Der henvises til vedlagte bilag, som viser de temaer, som er fremsendt.  Temaerne drøftes med henblik på fremsendelse til budgetforhandlingerne

 

Teknisk budget 2023-26

Resultatoversigt for det tekniske budget 2023-26 ekskl. afledt effekt af kommuneaftalen er vedlagt. Det tekniske budget vil blive fremlagt på budgetseminaret den 30. august 2022.

 

Program budgetseminar og borgermøde.

Der vedlægges program for budgetseminar den 28. juni og den 30. august til Økonomiudvalgets godkendelse.

 

I 2021 blev der afholdt borgermøde om budget 2022, og iht. budgetproceduren beslutter Økonomiudvalget på mødet i juni, om der også i 2023 skal afholdes borgermøde, herunder fastlæggelse af dato og form.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Fremgår af vedlagte bilag

CO2-Konsekvensvurdering

Ej vurderet

Beslutning i Økonomiudvalget den 21-06-2022

Godkendt, idet der afholdes et fysisk borgermøde om budget 23.