Punkt 25 Venstre - Ansøgning om kommunal fuldmagt til at søge om dispensation fra strandbeskyttelseslinje og kirkefredning

Beslutningstema

Venstre.

Sagsfremstilling

Venstre ønsker følgende drøftet på Teknik- og Miljøudvalgets møde den 16. juni 2022:
 

Ansøgning om kommunal fuldmagt til at søge om dispensation fra strandbeskyttelseslinje og kirkefredning.

 

Præstelandingens Brolaug, Thurø, har tidligere ansøgt om kommunal fuldmagt til at søge dispensation fra strandbeskyttelseslinjen og fra kirkefredningen i forbindelse med ønske om at opføre en mindre bygning på det kommunale areal for enden af Kirkestræde på Thurø. En bygning, der tænkes anvendt til toiletter, Sauna og klubhus/fællesrum.

Teknik og Erhvervsudvalget traf den 11. marts 2021 beslutning om, at Brolauget ikke skulle have denne fuldmagt, og at der ikke senere ville kunne opnås kommunal tilladelse til opførsel af den ønskede bygning.
 

Der henvises til sagsfremstilling fra sagens behandling den 11. marts 2021 med bilag 1. – 7.
 

I mellemtiden har Thurø lokalråd og Præstelandingens Brolaug i fællesskab genfremsat ansøgning om fuldmagt til at søge de nødvendige dispensationer. Med den begrundelse, at der i lokalsamfundet er fuld enighed om det ansøgte. Det præciseres at bygningen vil rumme sauna og toiletter med adgang offentlig adgang.   
 

Der er ændret lidt i bygningens indretning i forhold til tidligere. Fremgår af vedlagte fornyet henvendelse af 3. maj 2022 vedhæftet bilag 1 - 5.

 

Venstre indstiller:

  • at der gives Thurø Lokalråd og Præstelandingens Brolaug fuldmagt til hos Kystdirektoratet at søge om dispensation fra strandbeskyttelseslinjen samt til at søge om dispensation fra kirkefredningen. ”

Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 16-06-2022

Punktet udgik af dagsordenen.

Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 08-09-2022

Forslaget bringes til afstemning.

 

For stemmer 4 medlemmer: Birger Jensen (V), René Haahr (V), Rasmus Feldingbjerg Drabe (SF) og Kristine Andersen (A).

 

Imod stemmer 3 medlemmer: Jesper Kiel (Ø), Karl Magnus Bidstrup (A) og John Arly Henriksen (A).

 

Dermed var forslaget godkendt, hvormed der gives en fuldmagt til at ansøge om dispensation fra strandbeskyttelseslinjen og kirkefredningen.

René Haahr forlod derefter mødet. (kl. 17.45)

Afbud: Jørgen Lundsgaard (B). Stedfortræder: Rasmus Feldingbjerg Drabe (F).