Punkt 18 Forslag til revideret Kommissorium og Forretningsordenen for Det Grønne Råd.

Beslutningstema

Der skal træffes beslutning om at godkende et forslag til revideret forretningsorden for Det Grønne Råd.

 

Det Grønne Råd er nedsat af kommunen som rådgivende organ inden for natur, miljø, friluftsliv, turisme og planlægning i det åbne land.

Indstilling

Direktionen indstiller til Teknik- og Miljøudvalget,

 

  • At udvalget godkender det fremlagte reviderede forslag til kommissorium og forretningsordenen for Det Grønne Råd.

Sagsfremstilling

Svendborg Kommune nedsatte et Grønt Råd i 2007. Det skete i forlængelse af, at kommunerne overtog ansvaret for naturadministration og –forvaltning samt planlægning i det åbne land fra amterne. Der er udarbejdet kommissorium og forretningsorden for rådet. Gældende kommissorium og forretningsorden er vedlagt som bilag 1 (Bilag 1. Kommissorium og forretningsorden 2018).

 

Rådet er et rådgivende organ og et forum til dialog og debat. Rådet beskæftiger sig hovedsageligt med emner inden for natur, miljø, friluftsliv, turisme og planlægning i det åbne land. Der afholdes fire møder årligt.

 

Rådet består i dag af repræsentanter for 17 erhvervsorganisationer/foreninger og grønne organisationer/foreninger samt en repræsentant for henholdsvis Naturstyrelsen, Naturturisme, kommunens Miljø- og Naturudvalg (formand), kommunens Teknik- og Erhvervsudvalg og administrationen.

 

Revideringen vedrører alene forretningsordenen. Der er ingen ændringer til kommissoriet. Forslaget kan ses på bilag 2 (Bilag 2. Forslag til Kommissorium og Forretningsorden for Det Grønne Råd i Svendborg Kommune juni 2022). Ændringerne er som følger:

 

  • Afsnit 2. Sammensætning og kompetence. Listen over medlemsorganisationer er opdateret.
     
  • Afsnit 5. Referat. Ordlyden er ændret og præciseret. Der er tilføjet en bestemmelse om, at i tilfælde af uenighed om referatet, kan ethvert medlem få sine egne bemærkninger ændret.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Ingen

CO2-Konsekvensvurdering

Ingen

Lovgrundlag

Der er ikke lovkrav om et Grønt Råd.

Sagen afgøres i

Teknik- og Miljøudvalget.

Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 16-06-2022

Indstillingen godkendes.