Punkt 11 Orientering

Beslutning i Erhvervs- og Turismeudvalget den 15-06-2022

Henvendelse til og svar fra indenrigsministeren vedrørende stigende brændstofpriser.

Udvalget har modtaget kopi af en fælles henvendelse fra Færgesekretariatet, Småøernes færgeselskaber og Sammenslutningen af Danske Småøer til Indenrigsministeren samt kopi af svaret fra Indenrigsministeren.

 

Henvendelse fra Cittaslow-foreningen

Udvalgsformanden orienterer om at udvalget er blevet inviteret til et møde et Cittaslowforeningen bl.a. med henblik på en drøftelse af et ønske om et tilhørsforhold til Erhverv- og Turismeudvalget

 

Pumpestation på havnen

Umiddelbart efter årets Silverrudder er afviklet (14-18. september 2022), vil anlægsarbejdet vedrørende Vand & Affalds nye pumpestation påbegynde. Det er et omfattende anlægsprojekt der vil påvirke store dele af området.

 

Kontorlokale til genstartet maritim startup-hub

Den tidligere Fyns Maritime Klynge drev med udgangspunkt i det maritime iværksætterhus i Kvægtorvet en maritim startup-hub hvor særligt lovende startups kunne få assistance til at udvikle deres produkt og markeder. Startuphubben blev overtaget af den nationale klynge MARLOG. Med MARLOGs konkurs lukkede hubben også. Startup-hubben er en vigtig komponent i et maritimt kraftcenter og derfor har Erhvervshus Fyn i regi af NextGen Robotics genetableret hubben, hvor det forventes at gennemføre 5-10 forløb med egnede iværksættere. Erhvervskontoret ønsker at bidrage til hubbens etablering og har derfor stillet et kontor til rådighed frem til sommeren 2023, hvilket vil medføre en mindreindtægt.

 

Udvalget har bedt om at evaluere første halvårs temamøder. Administrationen anbefaler at fortsætte med at besøge lokale virksomheder. Dertil kommer der temamøder i forbindelse med ny erhvervspolitik samt færgeprojekt.