Punkt 5 Erhvervspolitik 2023-2026

Beslutningstema

Revidering af erhvervspolitikken

Indstilling

Direktionen indstiller at Erhverv- og Turismeudvalget igangsætter revidering af erhvervspolitikken for perioden 2023-2026

Sagsfremstilling

Den nuværende erhvervspolitik, der udløber i 2022, har været retningsgivende for administrationens arbejde for et godt erhvervsklima. Erhvervspolitikken er udarbejdet i samarbejde med Svendborg Erhvervsråd via et advisory board med repræsentanter for det lokale erhvervsliv. Det har været godt redskab til at kommunikere kommunens politiske hensigter i forhold til omverdenen.

 

Erhvervspolitikken skal revideres så den afspejler de aktuelle hensigter.

 

Erhvervskontoret har udarbejdet et forslag til rammesætning og tidsplan for udarbejdelsen af

 

Erhvervspolitik 2023- 2026 med handleplan, hvilket fremgår af bilag 1 og 2.

 

Formålet med Svendborg Kommune erhvervspolitik 2023-2026 er at:

  • Lave en revision af den eksisterende erhvervspolitik for at sikre en fortsat styrkelse af et attraktivt erhvervsklima og vækst i Svendborg Kommune
  • Fastsætte nye politiske prioriteter som understøtter erhvervsområdet og har sammenhænge til Svendborg Kommunes udviklingsstrategi 2023-2035.

 

Erhvervspolitik 2023-2026 er en revision af den eksisterende erhvervspolitik og forventes derfor at have samme omfang og form.

 

Revidering af erhvervspolitikken forankres i Erhverv- og Turismeudvalget, der får rollen som politisk styregruppe. Udvalget vil og vil løbende blive inddraget i arbejdet og få forelagt politikken til drøftelse og godkendelse. Erhvervspolitikken skal endeligt besluttes af Kommunalbestyrelsen.

 

Interessenter fra erhvervslivet og samarbejdsorganisationer vil blive inddraget via et advisory board og Svendborg Erhvervsråd. Inddragelsesprocesserne afstemmes med Udviklingsstrategien

 

Processen forventes at følge nedenstående milepælsplan afstemt med udviklingsstrategien.

 

 

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Der er ingen direkte økonomiske konsekvenser ved igangsættelse af processen, men det er af stor erhvervsmæssig betydning af udpege de erhvervspolitiske indsatser i samråd med erhvervslivet.

CO2-Konsekvensvurdering

Ingen som følge af igangsættelse af proces

Sagen afgøres i

Erhverv- og Turismeudvalget

Beslutning i Erhvervs- og Turismeudvalget den 15-06-2022

Godkendt.