Punkt 9 Lukket - Valg af boligforening til byggeri og drift af nyt plejecenter i Tankefuld

Beslutningstema

Tre almene boligforeninger har deltaget i Svendborg Kommunes udvælgelsesproces med henblik på at indgå aftale om opførelse og drift af et nyt plejecenter i Tankefuld. Der skal træffes beslutning om valg af boligforening.

Indstilling

Direktionen indstiller til Senior, - Social- og Sundhedsudvalget,

  • at orienteringen tages til efterretning.

 

Direktionen indstiller til Teknik- og Miljøudvalget,

  • at godkende brugen af ekstern rådgiver.

 

Direktionen indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, at det overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefales,

  • at FAB vælges som Svendborg Kommunes samarbejdspartner til opførelse og drift af nyt plejecenter i Tankefuld.

Sagsfremstilling

Kommunalbestyrelsen besluttede den 21. december 2021 at placere et nyt plejecenter til 48 beboere i området Tankefuld. Det nye plejecenter skal opføres i samarbejde med en almen boligforening. Plejecentret opføres delvist som erstatningsbyggeri for det eksisterende plejecenter, Caroline Amalielund, der skal lukkes, og delvist for at imødekomme behovet for flere plejeboliger i Svendborg Kommune, affødt af den demografiske udvikling.

 

Kommunalbestyrelsen besluttede den 29. marts 2022, at der skal udvælges en boligforening, som herefter udbyder totalentreprise med fokus på arkitektur, funktion, tid og økonomi. Herudover besluttede Kommunalbestyrelsen, at udbuddet sker uden forudgående arkitektkonkurrence. Udvælgelsesprocessen skulle tage afsæt i en række kriterier med fokus på arkitektur, funktion, tid og økonomi.

 

Det er boligforeningerne SAB, FAB og Boligselskabet Sydfyn v/Domea.dk, der har ansøgt og kommet med et idéoplæg til opførelse og drift af et nyt plejecenter i Tankefuld. Boligforeningernes ansøgninger er vedlagt som bilag 1-3 (Bilag 1. Ansøgning SAB), (Bilag 2. Ansøgning FAB), (Bilag 3. Ansøgning Domea.dk). Administrationen har i samarbejde med ekstern rådgiver vurderet de tre ansøgninger og de tre boligforeninger har mundtlig præsenteret deres idéoplæg for den administrative styregruppe. Det samlede vurderingsskema, der tager afsæt i de konkrete udvælgelseskriterier, fremgår af bilag 4 (Bilag 4. Vurderingsskema).

 

Generelt lever de tre ansøgere op til de formelle krav, som Svendborg Kommune har stillet til ansøgningerne. Det vurderes, at alle tre boligorganisationer demonstrerer, både i deres skriftlige og mundtlige fremlæggelser, at have de nødvendige erfaringer med tilsvarende projekter, forståelse for Svendborg Kommunes intentioner og visioner for projektet samt relevant organisering til at kunne være en kompetent samarbejdspartner både i anlægs- og driftsfasen.

 

FAB udmærker sig dog ved at have udarbejdet en meget detaljeret og både markeds- og projektrelevant beskrivelse af deres udbudsstrategi, at deres medarbejdere i driften har særlig fokus på målgruppen (borgere med demens) og ved at have fokus på at DGNB ikke handler om certificering, men om værdiskabelse for projektet. 

 

Det vurderes hensigtsmæssigt at Svendborg Kommune gør brug af ekstern rådgiver i forbindelse med varetagelse af kommunens interesser, herunder sikre at byggeriet opføres iht. reglerne i almenboligloven samt at udbudsprocessen gennemføres mest hensigtsmæssigt og under iagttagelse af udbudsreglerne.

 

Dagtilbudsområdet har også været inddraget i udvælgelsesprocessen og er orienteret om, at det anbefales at udpege boligorganisationen FAB som kommende samarbejdspartner til opførelse af plejecenteret.

 

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Der er i årene 2022 til 2026 afsat en samlet anlægsramme på 31,5 mio. kr., i 2023 niveau, til at dække Svendborg Kommunes samlede forpligtelser ind i projektet.

 

Brugen af ekstern rådgiver overstiger 0,15 mio. kr., hvorfor det skal politisk godkendes.

Sagen afgøres i

Kommunalbestyrelsen

Beslutning i Senior- Social- og Sundhedsudvalget den 27-09-2022

Taget til efterretning.

Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 06-10-2022


Indstillingen godkendes og anbefales overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen.

 

Afbud fra Birger Jensen (V), stedfortræder Jesper Ullemose (V)

Afbud fra René Haahr (V), stedfortræder Per Nykjær (V)

 

Beslutning i Økonomiudvalget den 25-10-2022

Indstilles.

Beslutning i Kommunalbestyrelsen den 31-10-2022

Godkendt.

 

Der var afbud fra Lars Erik Hornemann (V). Som suppleant deltog Karen Kruse (V).