Punkt 6 Anmeldelse om fortsat behandling af affald egnet til materialenyttiggørelse

Beslutningstema

At tildele Modtagestation Syddanmark I/S (MOTAS) kompetencen til at fremsende anmeldelse til Forsyningstilsynet på vegne af Svendborg Kommune.

Indstilling

Direktionen indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, at det overfor Kommunalbestyrelsen anbefales,

 

  • At godkende, at Modtagestation Syddanmark I/S (MOTAS) får tildelt kompetencen til at fremsende anmeldelse til Forsyningstilsynet på vegne af Svendborg Kommune.

Sagsfremstilling

Folketinget har vedtaget en lovændring, som medfører, at kommuner og kommunalt ejede selskaber ikke længere kan deltage i aktiviteter forbundet med behandling af affald egnet til materialenyttiggørelse. Det vil for eksempel sige aktiviteter, som forbereder affaldet med henblik på genanvendelse.

 

Kommuner og kommunalt ejede selskaber kan opnå tilladelse til at fortsætte deres hidtidige aktiviteter forbundet, med behandling af affald egnet til materialenyttiggørelse, i en overgangsperiode på fem år ved at anmelde dette til forsyningstilsynet senest den 30. september 2022.

 

Ifølge MOTAS’ vedtægter skal ejerkommunerne bekræfte, at selskabet har kompetence til at fremsende denne anmeldelse til Forsyningstilsynet på vegne af ejerkommunerne, jævnfør bilag 1 (Bilag 1. Motas - anmeldelse om fortsat behandling af affald egnet til materialenyttiggørelse).

 

Denne bekræftelse skal fremsendes sammen med anmeldelsen og en beskrivelse af MOTAS’ aktiviteter til Forsyningstilsynet eller eftersendes til Forsyningstilsynet senest den 31. december 2022, se bilag 2 (Bilag 2. Anmeldelse til forsyningstilsynet sept. 2022) og bilag 3 (Bilag 3. Motas beskrivelse af aktiviteter sept. 2022).

 

MOTAS anmoder derfor Svendborg Kommune om at få tildelt kompetencen til at fremsende anmeldelsen til Forsyningstilsynet på vegne af kommunen.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Ingen

CO2-Konsekvensvurdering

Ikke relevant

Lovgrundlag

Miljøbeskyttelsesloven

Lov om Forsyningstilsynet

Sagen afgøres i

Kommunalbestyrelsen

Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 06-10-2022

Indstillingen anbefales overfor Kommunalbestyrelsen.

 

 

Afbud fra Birger Jensen (V), stedfortræder Jesper Ullemose (V)

Afbud fra René Haahr (V), stedfortræder Per Nykjær (V)

 

Beslutning i Kommunalbestyrelsen den 31-10-2022

Godkendt.

 

Der var afbud fra Lars Erik Hornemann (V). Som suppleant deltog Karen Kruse (V).