Punkt 5 Beskæftigelsesplan 2023-2025

Beslutningstema

Drøftelse af Svendborg Kommunes Beskæftigelsesplan 2023-2025

Indstilling

Der indstilles til

  • At Integrationsrådet drøfter Beskæftigelsesplan 2023-2025. Administrationen noterer eventuelle bemærkninger til et samlet høringssvar.

Sagsfremstilling

Borger- og Arbejdsmarkedsudvalget har i lighed med tidligere år valgt at sende Beskæftigelsesplanen for 2023-2025 i høring ved Integrationsrådet. Høringsperioden løber fra den 15. – 29. november 2022.

 

Høringsbrev og Svendborg Kommunes Beskæftigelsesplan 2023-2025 er vedhæftet som bilag.

 

Beslutning i Integrationsrådet den 24-11-2022

Rådet kom med følgende høringssvar:

 

-          Integrationsrådet er positive overfor opmærksomheden på beskæftigelse i danskundervisningen af udlændinge. Virksomhedsrettet sprogundervisning og forløb er det, der giver effekt. Det er vigtigt, at danskundervisningen målrettes beskæftigelse så udlændinge bliver arbejdsparate. Flere kommuner begynder med særlig sproglig indsats til konkrete arbejdsopgaver og det virker.

 

-          Det spiller en rolle, hvordan vi taler om integration og udlændinge på. Ord skaber visualiseringer og måden man formulerer sig på, betyder noget. Integrationsrådet ønsker opmærksomhed på positive termer og hvilken tone man ligger for dagsorden i omtale af integration.

 

-          Der står vi skal stille tydelige krav, men for at integrationsindsatsen virker, skal det være mere specifikt hvad det er for nogen konkrete krav