Punkt 8 Akutplan for Region Syddanmark

Beslutningstema

Orientering om endelig akutplan for Region Syddanmark

Indstilling

Direktionen indstiller at:

  • Udvalget tager orientering til efterretning

Sagsfremstilling

Region Syddanmark har fremsendt den endelige akutplan for regionen. Akutplanen har tidligere været i høring hvor Senior-, Social- og Sundhedsudvalget indgav et høringssvar på vegne af Svendborg Kommune, og pointerne fra udvalgets høringssvar afspejles i den endelige udgave.

 

Regionsrådet besluttede i forbindelse med budgetforlig for 2020, at der skulle udarbejdes en ny akutplan for Region Syddanmark. Med akutplanen omsættes Sundhedsstyrelsens nationale anbefalinger fra 2020 til den akutte sundhedsindsats i Region Syddanmark. 

 

Akutplanen for Region Syddanmark indeholder 32 indsatser, som alle skal styrke det nære og sammenhængende sundhedsvæsen i samarbejdet mellem sygehus, kommuner og praktiserende læger. Der er fokus på at styrke samarbejdet ift. koordinering og behandling, hvis patienten har både somatiske behandlingsbehov og/eller har en psykisk lidelse. Derudover er der fokus på at styrke den sundhedsfaglige visitation ift. at identificere det rette tilbud på det rette tidspunkt.  

Andre indsatser retter sig mod lægevagten og samarbejdet med sygehusenes akutfunktioner. Endelig retter nogle indsatser sig mod at sikre hurtige akutte hjerteforløb, blandt andet via et tættere sundhedsfagligt samarbejde om hurtig diagnostik.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Ikke kendt

CO2-Konsekvensvurdering

Ingen kendte

Lovgrundlag

Sundhedsloven

Sagen afgøres i

Senior, Social og Sundhedsudvalget

Beslutning i Senior- Social- og Sundhedsudvalget den 06-12-2022

Taget til efterretning.