Punkt 7 Fejring af det frivillige sociale område 2023

Beslutningstema

Godkendelse af ramme for planlægning af fejringen med overrækkelse af priser i 2023 samt udpegelse af to udvalgsmedlemmer til prisudvalget.

Indstilling

Direktionen indstiller

 

  • at Senior-, Social- og Sundhedsudvalget godkender de tilpassede rammer for fejringen af det frivillige sociale område.

 

  • at Senior-, Social- og Sundhedsudvalget udpeger to udvalgsmedlemmer til prisudvalget.

Sagsfremstilling

Senior-, Social- og Sundhedsudvalget har tradition for en årlig fejring af det frivillige sociale område. I 2020 blev arrangementet omlagt fra alene at være for formændene, til at omfatte alle frivillige i de frivillige sociale foreninger i Svendborg Kommune. Til arrangementet uddeles to priser til området. FrivilligSocialPrisen, der hylder en forening eller gruppes særlige arbejde og RespektPrisen, der hylder én frivilligs særlige indsats.

 

Udvalget besluttede 8. marts 2022 at fejringen afholdes i forbindelse med ”Frivillig Fredag” ugen (den nationale fejring af frivillighed i uge 39). Fejringen i 2022 blev afholdt onsdag 28. september i Tåsinge Hallen for 330 deltagere. Der var fokus på taler, musikalsk underholdning, fællessange, prisoverrækkelse samt tid til at deltagerne kunne netværke under middagen. Modtager af FrivilligSocialPrisen var Vildmandsforeningen og Ole Henriksen fra Natteravnene modtog RespektPrisen.

 

Fejringen i 2023 planlægges med samme fokus på indhold, da der har været mange positive tilkendegivelser om dette fra deltagerne ved årets fejring. Der har vist sig at være rigtig god opbakning til fejringen af de frivillige med mange deltagere. Det betyder, at det er en udfordring at finde egnede steder til afholdelse af arrangementet. Det har traditionelt ligget på en hverdag, hvor idrætshallerne er tæt optaget af idrætsaktiviteter. Derfor foreslås det, at fejringen afholdes en lørdag, hvor der er ledig kapacitet i hallerne og dermed giver mindre gene for idrætsforeningernes aktiviteter. Det foreslås endvidere, at arrangementet lægges midt på dagen, så deltagerne stadig kan friholde deres aften til anden aktivitet. Svendborg Frivilligråd er hørt og tilslutter sig forslaget.

 

I forbindelse med overrækkelsen af priserne er der nedsat et prisudvalg bestående af repræsentanter fra Frivilligrådet, Frivilligcentret, administrationen og to repræsentanter fra Senior-, Social- og Sundhedsudvalget. Prisudvalget gennemgår de indstillede kandidater til priserne og udpeger prismodtagerne. Senior-, Social-, og Sundhedsudvalget skal udpege to repræsentanter til deltagelse i prisudvalget.

 

Handicaprådet vil i lighed med tidligere, blive tilbudt at de kan uddele Handicapprisen i forbindelse med afholdelse af fejringen.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Der er afsat 100.000 kr. årligt til fejring og prisoverrækkelse på udvalgsmøde den 7. oktober 2020.

CO2-Konsekvensvurdering

Ingen kendte.

Lovgrundlag

Servicelovens § 18.

Sagen afgøres i

Senior-, Social- og Sundhedsudvalget.

Beslutning i Senior- Social- og Sundhedsudvalget den 06-12-2022

Godkendt. Udvalget udpeger Anne Katrine Olsen (A) og Johan Emil Sevelsted (C).