Punkt 12 Svendborg Multiarena

Beslutningstema

Administrationens mandat til at forhandle videre med ejerkredsen vedrørende Projekt Svendborg Multiarena.

Indstilling

Direktionen indstiller til Økonomiudvalget,

 

  • At beslutte, hvorvidt administrationen skal fortsætte eller afslutte forhandlingen med ejerkredsen omkring etablering af Svendborg Multiarena.

Sagsfremstilling

Økonomiudvalget besluttede på møde den 23. august 2022, at administrationen skulle arbejde videre med Projekt Svendborg Multiarena og i samarbejde med projektejerne belyse og afklare en række forhold. Dette med henblik på at udfærdige et kvalificeret beslutningsoplæg til politisk behandling.

 

Arbejdsgruppen med deltagelse af projektejerne samt Svendborg Kommune oplyser, at det højere rente- og energiprisniveau i samfundet betyder, at rente- og energiudgifter forventes at medføre en samlet årlig merudgift på 1,0 mio. kr., hvorved driftsøkonomien ikke længere hænger sammen.

 

Opgradering af områdets parkeringsforhold samt ændring af kontorarbejdspladser vil medføre yderligere anlægsudgifter i størrelsesordenen 4-6 mio. kr. 

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

I projektets oprindelige driftsøkonomi er forudsat et kommunalt bidrag på 2 mio. kr. årligt.

Lovgrundlag

Lov om Kommunernes Styrelse.

Lov om Erhvervsfremme.

Sagen afgøres i

Økonomiudvalget.

Beslutning i Økonomiudvalget den 22-11-2022

Fremsendes til kommunalbestyrelsens behandling.

Beslutning i Kommunalbestyrelsen den 29-11-2022

Man stemte om, hvorvidt administrationen skal fortsætte arbejdet sammen med investorkredsen omkring etablering af en multiarena.

For stemte: 23 (A, V, C og B)

Imod stemte: 6 (Ø, F, O)

 

Liste Ø kunne ikke støtte, at der arbejdes videre med kommunal støtte til en privat ejet multiarena. Det er ikke en kommunalopgave at sikre investorerne en forrentning. Det er økonomisk uansvarligt sideløbende med nedskæringer på velfærden, bygningsvedligeholdelse og trafiksikkerhed og samtidigt vil udgifter til parkeringspladser belaste anlægsrammen. 

 

Hanne Ringgaard Møller (B) deltog ikke i behandlingen af dette punkt. Som suppleant deltog Allan Østergaard (B).