Punkt 9 Indgåelse af ny lejekontrakt Kærvej 10, 5762 Vester Skerninge, lejemål 3 og 4

Beslutningstema

Beslutning om indgåelse af ny lejekontrakt på almindelige opsigelsesvilkår for støttecenteret Kærvej 10, 5762 Vester Skerninge, lejemål 3 og 4 samt håndtering af deponering.

Indstilling

Direktionen indstiller til Senior-, Social- og Sundhedsudvalget og Teknik- og Miljøudvalget, at det overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefales:

  • At der indgås ny lejekontrakt på almindelige opsigelsesvilkår vedrørende støttecenteret Kærvej 10, lejemål 3 og 4.
  • At finansieringen af den lovbestemte deponering på 0,925 mio. kr. sker ved modregning i et eksisterende opsagt lejemål.
  • Administrationen bemyndiges til at indgå lejekontrakt på vegne af kommunalbestyrelsen.

Sagsfremstilling

Svendborg Kommune har støttecentre til borgere med nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne. I støttecentrene får man sin egen bolig, og samtidig adgang til forskellige fællesfaciliteter. Der er personale tilstede i forskellig omfang i dag- og aftentimer, og de fleste støttecentre har derfor også faciliteter til personalet i form af samtalerum, vagtværelse mv.

Der er tilknyttet 8 lejligheder på omkring 65 m2 til støttecenteret Kærvej 10. De to lejligheder, henholdsvis lejemål 3 og 4 er på hver ialt 46,5 m2, dvs. mindre end de resterende lejligheder. De er desuden, som de eneste af de 8 lejligheder, placeret i hovedbygningen ifm. støttecenterets øvrige kontorer og fællesfaciliteter. De to lejligheder står tomme, og lever ikke op til servicelovens retningslinjer for to-rumsboliger. Der har derfor været tomgang for den ene eller begge boliger over længere tid. Hertil har den øgede kompleksitet i opgaveløsningen medført flere ansættelser og et heraf afledt øget behov for personalefaciliteter. Denne opgaveløsning med høj kompleksitet og øget normering vil tage til og bl.a. forventeligt kræve mulighed for vagtværelse til nattevagt. Der ønskes derfor at indgå en lejekontrakt på ubestemt tid for de to lejligheder, og inddrage dem i støttecenterets kontorfaciliteter.

Det samlede antal borgere tilknyttet støttecenteret Kærvej ændres ikke, da det forventes, at der i stedet tilknyttes borgere til støttecenteret med lejemål i umiddelbar nærhed på Ålykkevej.

 

Kommunen kan indgå lejemål med privat udlejer i tidsbegrænset periode i op til 3 år uden at dette medfører krav om deponering. Lejemål med varighed udover 3 år kræver at kommunen deponerer et beløb svarende til lejemålets ejendomsværdi, idet leje af lokaler ligestilles med en kommunal anlægsopgave.

 

Svendborg Kommune skal derfor ved indgåelsen af den nye lejekontrakt på almindelige vilkår til støttecenteret Kærvej deponere 0,925 mio. kr. Finansieringen af deponeringen kan ske ved modregning af deponeringsbeløbet i eksisterende opsagte lejemål.

 

Det vil ikke være muligt at benytte et kommunalt lejemål, der ellers ikke ville udløse et krav om deponering, da det er en forudsætning for opgaveløsningen at kontorfaciliteterne er i umiddelbar tilknytning til Kærvej 10.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Deponering på 0,925 mio. kr. ved indgåelse af den nye lejekontrakt, kan modregnes fuldt ud i det opsagte lejemål i Brogade 30.

 

Udgifterne til leje samt el, vand og varme afholdes indenfor eksisterende driftsbudgetter.

CO2-Konsekvensvurdering

Ingen

Lovgrundlag

Bekendtgørelse om kommunernes låntagning og meddelelse af garantier m.v. af 17. december  2013.

Sagen afgøres i

Kommunalbestyrelsen.

Beslutning i Senior- Social- og Sundhedsudvalget den 08-11-2022

Udvalget følger indstillingerne.

 

Der var afbud fra Mikael Hansen (A) som suppleant deltog John Arly Henriksen (A).

Der var afbud fra Dorthe Ullemose (O).

Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 10-11-2022

Indstillingen anbefales overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen.
 

Birger Jensen (V) var fraværende under behandlingen af punktet.

 

Beslutning i Økonomiudvalget den 22-11-2022

Indstilles.

Beslutning i Kommunalbestyrelsen den 29-11-2022

Godkendt.

 

Hanne Ringgaard Møller (B) deltog ikke i behandlingen af dette punkt. Som suppleant deltog Allan Østergaard (B).