Punkt 16 Ansøgning om tilskud til julekampagne 2022

Beslutningstema

Shopping Svendborg ansøger om tilskud til julekampagne 2022

Indstilling

Direktionen indstiller at:

  • Økonomiudvalget træffer beslutning, hvorvidt der skal ydes tilskud til kampagne.

Sagsfremstilling

Shopping Svendborg skriver:

 

Situation:

Svendborg detailhandel er presset af samfundskonjunkturer og energikrise, herunder også forbrugertilbageholdenhed og en faldende omsætning mange steder lige nu.

Svendborg Kommune har samtidig netop modtaget kåringen som ”Danmarks Flotteste Handelsby”.

For hele byen og detailbranchen er det afgørende, og julehandlen bliver en succes.

Shopping Svendborg har planlagt aktiviteter i december, etableret strømbesparende julebelysning og budgetteret lokal markedsføring rettet mod primært Svendborg-området, med henblik på både en succesfuld Black Friday og julehandel for butikkerne. Det er af afgørende betydning for at komme bedre ud af året og sikre en levende handelsby i 2023.

 

Ønske:

Shopping Svendborg ønsker at udbrede markedsføringen af Svendborg som en oplagt destination for julehygge og juleindkøb til oplandet, herunder Odense.

Dette mener vi gøres med en massiv julekampagne med fokus på ”Danmarks Flotteste Handelsby” og Svendborgs hyggelige julestemning.

Der ønskes derfor midler til en særskilt markedsføringsindsats rettet mod oplandet, herunder Faaborg, Ringe, Langeland, Nyborg/Østfyn og Odense. Disse midler har Shopping Svendborg ikke, men er i dialog med banker og pengeinstitutter, revisorer m.fl. om bidrag herfra til en sådan kampagne.

Således håbes at kunne igangsætte en kampagne i niveau kr. 300.000 ekskl. Moms i en fordeling på 67% kommunale og 33% private midler.

Økonomi:

Der anmodes derfor om kr. 200.000 i tilskud til kampagnefremstødet.

Formelt:

Kampagnens afsender vil være neutral som ”Svendborg – Danmarks Flotteste Handelsby”, således der ikke opstår mismatch mellem de respektive bidragsydere.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Udgiften vil være 200.000 kr. som finansieres fra markedsføringspuljen.

Udgiften vil være en bevilling til Shopping Svendborg.

Sagen afgøres i

Økonomiudvalget

Beslutning i Økonomiudvalget den 22-11-2022

Godkendt. Liste Ø og F var imod.