Punkt 7 Fabers Fortælleværksted

Beslutningstema

Fabers Fortælleværksted søger tilskud fra Udviklingspuljen til etablering af Mester Jakel Teater.

Indstilling

Det indstilles, at der meddeles afslag på ansøgningen, da der ikke er tale om udviklingsarbejde eller udvikling af nye ideer, hvilket er kriteriet for at yde tilskud fra Udviklingspuljen.

Sagsfremstilling

Fabers Fortælleværksted v/ Claus Faber søger om økonomisk støtte på 34.500 kr. til etablering af Mester Jakel Teater på gader, stræder, torve, parker og andre steder, hvor der både annonceret og spontant kan opstå mulighed for at samle et publikum.

 

Særligt tænkes på en fast plads på Torvet, Gerritsplads.

 

Fabers Fortælleværksted har købt Teatret fra Bakkens forhenværende ”Pjerrot” og er ved at få produceret 10 nye Mester Jakel dukker. Det er blandt andet til disse dukker samt til opbygning af en ladvogn til transport i og omkring Svendborg, at der søges tilskud.

 

Fabers Fortælleværksted vil forny interessen for Gadeteater/Mester Jakelteater/Dukketeater samt gøre en forskel i forhold til at skabe glæde, overraskelse, kulturforståelse, gode oplevelser, samt i forbindelse med forestillinger og arrangementer indbyde til publikumsdeltagelse.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Budget:

 

Elmotor til ladcykel

11.500 kr.

Materialer – træ, værktøj, maling, vinkler m.v.

 8.000 kr.

Mester Jakeldukker, forstærker/højtalere, trådløs mikrofon m.v.

15.000 kr.

I alt:

34.500 kr.

 

Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 17-11-2022

Indstillingen godkendes.

Ansøger opfordres til at orientere sig ind i Kulturløftet på Svendborg Kommunes hjemmeside om muligheder for at søge støtte den vej. Opmærksomheden henledes på, at der er 3 ansøgningsrunder, næste runde er med ansøgningsfrist 1. maj 2023.

 

Anne Katrine Olsen (A) var fraværende, som stedfortræder deltog Kristine Andersen (A)

Frank Müller-Bøgh var fraværende, som stedfortræder deltog Peter Bang.

Henrik Fløytrup, Erik Jakobsen og Karin Olsen var fraværende.