Punkt 3 Budgetopfølgning pr. 30. september 2022 - Erhvervs- og Turismeudvalget

Beslutningstema

Budgetopfølgning pr. 30. september 2022 for Erhvervs- og Turismeudvalget.

Indstilling

Direktionen indstiller til Erhvervs- og Turismeudvalget,

  • At budgetopfølgningen pr. 30. september 2022 for Erhvervs- og Turismeudvalget tages til efterretning
  • At der søges en tillægsbevilling på 0,850 mio. kr. til dækning af ekstra brændstofudgifter på færgerne.

Sagsfremstilling

Der er udarbejdet budgetopfølgning pr. 30. september 2022 jævnfør vedlagte bilag 1. (Bilag 1. Budgetopfølgning pr. 30. sept. 2022).

 

Opfølgningen indgår i kommunens samlede koncernrapport, som forelægges Økonomiudvalget den 22. november 2022.

 

Erhvervs- og Turismeudvalgets budgetopfølgning viser følgende afvigelser mellem det forventede regnskab og korrigeret budget:

 

Serviceudgifter:

Det forventede regnskab for hele 2022 skønnes at lande på 27,3 mio. kr. I forhold til budgetopfølgning pr. 30. juni 2022 er dette en forbedring på 0,2 mio. kr.

 

I forhold til korrigeret budget på 26,6 mio. kr. er der tale om et merforbrug på 0,7 mio. kr.

 

Merforbruget fordeler sig således på politikområder:

 

  1,1 mio. kr. på Erhvervskontoret

 -1,6 mio. kr. på Fremtidsfabrikkerne

  1,2 mio. kr. på Havn & Færger

  0,7 mio. kr. i alt

 

Budgetopfølgningen på Erhvervs- og Turismeudvalgets område indgår i den samlede koncernrapport pr. 30. september 2022, som behandles på Økonomiudvalgets møde den 22. november 2022. I forbindelse med koncernrapport fremlægges forslag til fælles tillægsbevillingssag hvori der indgår, at forventet merudgift til brændstof dækkes via en tillægsbevilling på 0,850 mio. kr. på udvalgets område.

 

Direktionens anbefaling:

Økonomiudvalget har den 19. april 2022 besluttet - gældende fra regnskabsår 2022 - at rammestyringen udmøntes ved, at evt. merudgifter inden for et budgetområde søges finansieret indenfor det pågældende fagudvalg. Evt. merudgifter ved regnskabsafslutningen inden for fagudvalget overføres til fagudvalget til efterfølgende regnskabsår.

 

Overskridelse af servicerammen medfører sanktionsrisiko og presser kommunens likviditet på sigt, der også belastes af ekstraordinære anlægsbevillinger i 2022.

 

Det forventede regnskab pr. 30. september vedr. serviceudgifter forventes at overskride den vejledende serviceramme med 38,3 mio. kr. (ekskl. udgifter vedr. Covid-19 og krigen i Ukraine). I forlængelse heraf anbefaler Direktionen, at udvalgene fører en stram økonomistyring og udviser tilbageholdenhed, og at fagudvalgene frem mod regnskabsafslutningen fortsætter med tiltag til forbedring af det forventede regnskabsresultat.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Der henvises til vedlagte bilag 1.

CO2-Konsekvensvurdering

Ikke relevant

Lovgrundlag

Den Kommunale Styrelseslov

Sagen afgøres i

Erhvervs- og Turismeudvalget.

Beslutning i Erhvervs- og Turismeudvalget den 09-11-2022

Godkendt.

 

Hanne Ringgaard Møller (B) og Jesper Ullemose (V) var fraværende. Som suppleanter deltog Jørgen Lundsgaard (B) og Per Nykjær Jensen (V).