Punkt 7 Etablering af midlertidige vuggestuepladser i Byparken 45

Beslutningstema

Orientering om udgifter til etablering af midlertidige vuggestuepladser i Byparken 45.

Indstilling

Direktionen indstiller til Børne-, Unge- og Uddannelsesudvalget og Teknik og Miljøudvalget

  • At orienteringen om udgifter til etablering af midlertidige vuggestuepladser tages til efterretning.

Sagsfremstilling

På Børne-, Unge- og Uddannelsesudvalgets møde den 5. oktober 2022 og Teknik- og Miljøudvalgets møde den 6. oktober 2022 blev udvalgene orienteret om, at administrationen arbejdede på at etablere midlertidige vuggestuepladser i Byparken 45, som siden 1. juni 2022 har fungeret som midlertidigt børnehus for ukrainske børn.

 

De midlertidige vuggestuepladser i Byparken 45 anvendes indtil Vesterlunden Wandallsgårdens Vuggestue tages i brug den 1. august 2023. Frem mod 1. august 2023 består Byparken 45 således af to selvstændige børnehuse – et særtilbud til ukrainske børn i Modtagerhuset Skovhuset, og et alment dagtilbud til vuggestuebørn i Vesterlunden Wandallsgårdens Vuggestue.

 

På Kommunalbestyrelsens møde den 31. oktober 2022 blev der bevilliget og frigivet et anlægsbudget på 1,816 mio. kr. i 2022. Anlægsbudgettet anvendes til etablering af midlertidige vuggestuepladser i Byparken 45 samt andre tiltag for at kunne imødekomme pladsgarantien. Et eventuelt restbudget tilbageføres til Risikopuljen, som finansierede anlægsprojektet.

 

De midlertidige vuggestuepladser i Byparken 45 anvendes indtil Vesterlunden Wandallsgårdens Vuggestue tages i brug den 1. august 2023. Hvis behovet opstår, kan de midlertidige vuggestuepladser i Byparken 45 anvendes indtil de nyetablerede vuggestuepladser i henholdsvis Vesterlunden Kernehuset og henholdsvis i det nye børnehus på Thurø tages i brug i foråret 2024.

 

På Børne-, Unge- og Uddannelsesudvalgets møde den 5. oktober 2022 blev det protokolleret, at udvalget orienteres om udgiften til etablering af midlertidige vuggestuepladser i Byparken 45 på et kommende møde. Teknik- og Miljøudvalget forelægges ligeledes orienteringen, da udvalget er anlægsudvalg.

 

De forventede udgifter til etableringen af midlertidige vuggestuepladser i Byparken 45 fremgår af afsnittet vedrørende økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser.

 

Indmeldte vuggestuebørn i Vesterlunden Wandallsgårdens Vuggestue i Byparken 45

Vesterlunden Wandallsgårdens Vuggestue startede i Byparken 45 den 1. november 2022. På nuværende tidspunkt er der visiteret dagtilbudspladser til og med december 2022. Nedenfor er vist visitationen for Vesterlunden Wandallsgårdens Vuggestue for november og december 2022.

 

Vesterlunden Wandallsgårdens Vuggestue

Pladser anvendt i visiteringen

Forældre der har takket ja til plads

Forældre der har takket nej til plads

November 2022

11

3

8

December 2022

6

2

4

 

I de månedlige visiteringer af dagtilbudspladser skal der kunne tilbydes en plads til de forældre, som ønsker en plads til deres barn. Pladsgarantien er opfyldt, når forældre tilbydes en plads til deres barn. Hvis forældre takker nej til den tilbudte plads, tilbydes de igen en plads til deres barn ved næstkommende visitering.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Det er estimeret at udgiften til etablering af midlertidige vuggestuepladser i Byparken 45 udgør ca. 0,9 mio. kr. og indeholder udgifter til blandt andet flugtvejsdøre, røgalarmer, ventilationsanlæg, akustik, lukning af skur til opbevaring af krybber, opsætning af pusleborde, midlertidig legeplads, maling, udvendig belysning og rådgivning i projektet.

 

Anlægsbudgettet vil blive brugt til etablering af midlertidige vuggestuepladser i Byparken 45 samt andre tiltag for at kunne imødekomme pladsgarantien. Et eventuelt restbudget tilbageføres til Risikopuljen, som finansierede anlægsprojektet.

CO2-Konsekvensvurdering

Ingen.

Lovgrundlag

Dagtilbudsloven § 23.

Beslutning i Børne- Unge- og Uddannelsesudvalget den 09-11-2022

Taget til efterretning.