Punkt 9 Forslag til kommuneplantillæg og tillæg til lokalplan for Tankefuld

Beslutningstema

Sagen forelægges med henblik på udvalgets beslutning om at offentliggøre forslag til kommuneplantillæg samt forslag til om tillæg til lokalplan for Tankefuld. Planernes formål er at præcisere områdets anvendelse og disponere et større areal til offentlige formål og dermed muliggøre at der kan placeres et plejecenter og en daginstitution i Tankefuld.

Indstilling

Direktionen indstiller til Plan- og Lokalsamfundsudvalget, at det overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefales,

 

  • at godkende forslag til kommuneplantillæg 2021.08 og sende forslaget i offentlig høring i 4 uger.
  • at godkende forslag Lokalplan 609 – tillæg 2 og sende forslaget i offentlig høring i 4 uger.
  • at der ikke afholdes borgermøde i høringsperioden.

Sagsfremstilling

Baggrund

Den demografiske udvikling i Svendborg Kommune gør, at der er behov for flere pleje- og demensboliger de kommende år. Det daværende Social- og Sundhedsudvalg besluttede den 9. november 2021 at der skal opføres et nyt plejecenter for at sikre at kommunen kan tilbyde de nødvendige pleje- og demensboliger. Efterfølgende besluttede det daværende Byråd, den 21. december 2021, at det nye plejecenter skal placeres i Tankefuld.

 

Plan- og Lokalsamfundsudvalget godkendte den 8. marts 2022, at igangsætte arbejdet med kommuneplantillæg og lokalplan for at muliggøre et nyt plejecenter, med den ønskede placering i Tankefuld.

 

Kommuneplantillæg 2021.08

Forslag til Kommuneplantillæg 2021.08 er udarbejdet for at tilføje følgende specifikke anvendelser til den gældende ramme 07.01.C3.919.

 

- Almene boliger

- Sundhedsinstitutioner

- Daginstitutioner

- Døgninstitutioner

- Offentlig administration

 

Der ændres ikke på rammens øvrige bestemmelser.

 

Lokalplan 609 – tillæg 2

Tillægget til den gældende lokalplan har til formål at inddrage delområde B2 (tæt-lav boligbebyggelse) til et delområde C (offentlige og private serviceformål). I praksis betyder det, at de eksisterende delområder B2 og C2 sammenlægges til et delområde C. I den forbindelse foretages der mindre justeringer af de tilstødende delområder, blandet andet for at sikre, at der fortsat minimum er det samme antal kvadratmeter friareal.

 

Det er primært kortbilag 2, der ændres. Ændringerne i kortbilag 2 bevirker dog, at der foretages konsekvensrettelser i de øvrige kortbilag og i enkelte bestemmelser.

 

Borgermøde

Administrationen anbefaler at der ikke afholdes borgermøde i høringsperioden. Der har den 10. februar 2022 været afholdt et fyraftensmøde om de foreløbige planer for et nyt plejecenter i Tankefuld, hvor der har været dialog med borgerne.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Udgifterne forbundet med udarbejdelse af kommuneplantillæg og lokalplan afholdes indenfor den afsatte økonomiske ramme til det samlede projekt.

CO2-Konsekvensvurdering

Ændringen af plangrundlaget vil ikke medføre væsentlige konsekvenser i forhold til CO2.

Lovgrundlag

Planloven

Sagen afgøres i

Kommunalbestyrelsen

Beslutning i Plan- og Lokalsamfundsudvalget den 06-09-2022

Indstillingen blev godkendt.

 

Afbud: Per Nykjær Jensen (V). Stedfortræder: Birger Jensen (V).