Punkt 2 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2022 - Plan- og Lokalsamfundsudvalget

Beslutningstema

Budgetopfølgning pr. 30. juni 2022 for Plan- og Lokalsamfundsudvalgets område.

Indstilling

Direktionen indstiller til Plan- og Lokalsamfundsudvalget,

  • At budgetopfølgningen for Plan- og Lokalsamfundsudvalget tages til efterretning.

Sagsfremstilling

Der er udarbejdet budgetopfølgning pr. 30. juni 2022. Opfølgningen indgår i kommunens samlede koncernrapport, som forelægges Økonomiudvalget den 13. september 2022.

 

Regnskabet forventes pr. 30. juni 2022 at udgøre ca. 22,7 mio. kr. Holdt op mod korrigeret budget på ca. 22,8 mio. kr. betyder det et netto mindreforbrug på ca. 0,1 mio. kr.

 

Der er budgetafvigelser (såvel positive som negative) indenfor området. Af væsentlige budgetafvigelser fremhæves i mio. kr.

 

Et billede, der indeholder bord

Automatisk genereret beskrivelse

 

Direktionens anbefaling:

Økonomiudvalget har besluttet gældende fra regnskabsår 2022, at rammestyringen udmøntes ved at eventuelle merudgifter inden for et budgetområde søges finansieret inden for det pågældende fagudvalg. Eventuelle merudgifter ved regnskabsafslutningen inden for fagudvalget overføres til fagudvalget til efterfølgende regnskabsår.

Overskridelse af servicerammen medfører sanktionsrisiko og presser på sigt kommunens likviditet, der også belastes af ekstraordinære anlægsbevillinger i 2022. 
 

Det forventede regnskab pr. 30. juni vedrørende serviceudgifter er steget med 15,3 mio. kr. i forhold til 31. marts, og forventes at overskride den vejledende serviceramme med 37,7 mio. kr. (ekskl. udgifter vedr. Covid-19 og krigen i Ukraine). I forlængelse heraf anbefaler Direktionen, at udvalgene fører en stram økonomistyring og udviser tilbageholden­hed, og at fagudvalgene frem mod regnskabsafslutningen fortsætter med tiltag til forbedring af det forventede regnskabsresultat.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Der henvises til vedlagte bilag (Bilag1. Budgetopfølgning pr. 30. juni 2022 - drift).

CO2-Konsekvensvurdering

Ikke relevant.

Lovgrundlag

Den kommunale styrelseslov.

Sagen afgøres i

Plan- og Lokalsamfundsudvalget.

Beslutning i Plan- og Lokalsamfundsudvalget den 06-09-2022

Indstillingen blev godkendt.

 

Afbud: Per Nykjær Jensen (V). Stedfortræder: Birger Jensen (V).