Punkt 8 Socialistisk Folkeparti - Trafikforholdene på Gambøtvej

Beslutningstema

Socialistisk Folkeparti.

Sagsfremstilling

Sociallistisk Folkeparti ønsker følgende drøftet på Plan- og Lokalsamfundsudvalgets møde den 28. juni 2022:

 

” I forlængelsen af punkt 7 på dagsordenen ønskes udvalgets drøftelse af:

 

  1. Forslag til løsning af trafikforholdene på Gambøtvej jævnfør administrationens notat af 7. juni 2022 (jf. bilag 1. Trafiknotat), herunder udgift til vejanlæg på 1,5 mio. kr. og årlig driftsomkostning på 30.000 kr. Forslaget skal i givet fald oversendes som forslag til Økonomiudvalget med henblik på at indgå i årets budgetforhandlinger for 2023.

 

  1. Forslag til løsning af parkeringsforholdene omkring Gambøtvej og Thurø Sejlklub, hvor bygherre er indstillet på medfinansiering af opgaven med 1 mio. kr. til erhvervelse af ny grund til parkering. Løsningen vil forudsætte medvirken og medfinansiering fra Thurø Sejlklub ligeledes til erhvervelse af grund og anlæg af parkeringsplads på grunden.  Svendborg Kommunes bidrag kunne dels være en lånegaranti til hele eller dele af sejlklubbens bidrag til arealerhvervelse, dels ny lokalplanlægning for arealet, idet grunden i dag er lokalplanlagt til boliger. Forslaget vedrørende Svendborg Kommunes bidrag skal i givet fald anbefales til Økonomiudvalget med henblik på endelig godkendelse” .

Beslutning i Plan- og Lokalsamfundsudvalget den 28-06-2022

 

Det besluttes, at forslag 1 til vejudvidelse af den øvre del af Gambøtvej (delstrækning 1-2), herunder udgifter til anlæg på ca. 1.5 mio. kr. og årlig drift på ca. 30.000 kr. oversendes til Teknik- og Miljøudvalget og derefter Økonomiudvalget, med henblik på at indgå i årets budgetforhandlinger.

 

Det besluttes at forslag 2 oversendes til Økonomiudvalget.