Punkt 9 Henvendelse fra Seniorrådet vedr. Borgerservice

Beslutningstema

Orientering om Borgerservice og henvendelse fra Seniorrådet

Indstilling

Direktionen indstiller, 

  • At henvendelsen fra Seniorrådet inddrages i den proces, der er igangsat vedr. forbedrede forhold for Bibliotek og Borgerservice.
  • At vedlagte udkast til svar fremsendes til Seniorrådet.

Sagsfremstilling

Seniorrådet har fremsendt vedlagte henvendelse vedr. Brug af Borgerservice for ældre medborgere til Borger- og Arbejdsmarkedsudvalget.

 

Seniorrådet har den 29. april været på besøg i Borgerservice og peger i den forbindelse på udfordringer med tavshedspligt og manglende mulighed for at sidde ned ved lange betjeninger.

 

Seniorrådet vurderer, at det vil være optimalt med en anden fysisk placering, alternativt at der etableres en anden indgang for Biblioteket, hvilket vurderes at kunne give mere ro og en bedre mulighed for indretning af Borgerservice.

 

I budget 2022 blev der afsat 0,3 mio. kr. til en for-analyse af mulighederne for at forbedre forholdene for bibliotek og borgerservice.

 

Aktuelt planlægges en proces der skal afdække forholdene, herunder de fremtidige funktioner for såvel Borgerservice og Bibliotek.

 

Borgerservice har i 2022 haft særligt travlt som følge af ændrede pasregler, overgangen til MitID og valg om forsvarsforbeholdet. Der har været igangsat særlige initiativer for at imødekomme det ekstra pres.

 

Nye pasregler, der betyder, at alle pas skal afhentes ved personligt fremmøde er en permanent ændring, der vil betyde flere ekspeditioner. Overgangen til MitID er udskudt fra 30. juni til 31. oktober, da opgaven har været langt større end forventet. Det betyder, at der i perioden frem til skæringsdatoen fortsat må forventes mange ekspeditioner om dette. Brevstemmer i forbindelse med valget om forsvarsforbeholdet har givet travlhed i april og maj.

 

Administrationen foreslår, at Seniorrådets forslag inddrages i processen, og at udvalget samt Seniorrådet får en løbende orientering om status på processen. 

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Der er afsat 0,3 mio. kr. til foranalyse. Midlerne er afsat under Kultur og Fritidsudvalget

Sagen afgøres i

Borger- og Arbejdsmarkedsudvalget

Beslutning i Borger- og Arbejdsmarkedsudvalget den 21-06-2022

Godkendt.