Punkt 12 Forslag til Lokalplan for et bolig- og erhvervsområde øst for Ryttervej

Beslutningstema

Beslutning om offentliggørelse af forslag til Lokalplan 676 for et bolig- og erhvervsområde øst for Ryttervej.

Indstilling

Direktionen indstiller til Plan- og Lokalsamfundsudvalgets godkendelse,

 

  • at forslag til lokalplan 676 sendes i offentlig høring i 7 uger,
  • at der ikke afholdes borgermøde i høringsperioden.

Sagsfremstilling

Baggrund

Svendborg Erhvervsskole, som er grundejer, har indgået aftale om at afhænde området på hjørnet af Ryttervej og Skovsbovej til en udvikler, som ønsker at opføre et blandet bolig- og erhvervsområde.

 


Den røde stiplede linje viser lokalplanområdet

 

Området anvendes i dag til boldbaner og til parkering ved større events og turneringer i SG-hallen.

 

Området er i Kommuneplan 2021-2033 omfattet af to kommuneplanrammer, som udlægger området til et blandet bolig- og erhvervsområde.

 

Lokalplanen er i overensstemmelse med kommuneplanen og bidrager til kommuneplanens virkeliggørelse.

 

Lokalplanens indhold

Lokalplanen giver mulighed for, at området kan anvendes til tæt-lav boligbebyggelse i form af række-, kæde- og klyngehuse. Den sydlige del af området skal anvendes til et etagebyggeri til erhverv i form af kontor- og serviceerhverv herunder restauration, cafe, hotel og vandrehjem samt boliger. Stueetagen skal anvendes til erhverv, mens der på de øvrige etager må indrettes erhverv og boliger.

 

Boligbebyggelsen må opføres i henholdsvist max. én og to etager. Etagebygningen til erhverv og boliger skal opføres i en variation af 2-3 etager, som skal være højst mod syd.

De interne veje anlægges sådan, at de ligger i kanten af området, således at området opbygges udefra med de interne veje, dernæst boliger og erhverv og i midten placeres det fælles opholdsareal til boligerne. Hensigten er at skabe et trygt boligmiljø, hvor den enkelte bolig har direkte adgang til det fælles opholdsareal, som er trukket væk fra de interne veje.

 

I henhold til Spildevandsplan 2020-2031 stiller lokalplanen krav om, at der etableres et forsinkelsesbassin for regnvand (regnvandsbassin), som etableres af Svendborg Spildevand A/S. Regnvandsbassinet skal placeres i det fælles opholdsareal og skal udformes som et rekreativt element. Kravet til et regnvandsbassin må frafaldes, såfremt der etableres en regnvandsledning, som har kapacitet til at aflede lokalplanområdets overfladevand.

 

Lokalplanen stiller krav om, at der skal være en tværgående fodgænger passage igennem området, således beboere og fodgængere tilbydes en let adgang til henholdsvis Svendborg Vest Station og SG-huset.

 

Beregninger af vejtrafikstøjen viser, at området langs med Ryttervej og ca. 40 meter ind i lokalplanområdet er støjbelastet. Førend der må etableres boliger inden for det støjbelastede område, skal der etableres støjdæmpende foranstaltninger, som kan nedbringe støjen til et niveau i overensstemmelse med Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier.

 

Den nye lokalplan vil samtidig ophæve den gældende Lokalplan 112, for den del som omfatter det nye lokalplanområde.

 

Svendborg Kommune har gennemført en miljøscreening, idet planen omhandler fysisk planlægning, fastsætter arealanvendelsen af et mindre område på lokalt plan og ikke påvirker et internationalt naturbeskyttelsesområde væsentligt. Konklusionen på miljøscreeningen er, at planen ikke har en sandsynlig væsentlig indvirkning på miljøet.

 

Høring og borgermøde

Jf. planloven skal forslaget min. være i offentlig høring i 4 uger. Grundet at høringen falder i sommerferien, anbefaler administrationen at høringen forlænges således at høringen finder sted i 7 uger. Administrationen vurderer, at der ikke skal afholdes et borgermøde i høringsperioden, da lokalplanområdet ikke støder direkte op til større boligområder, men derimod støder op Ryttervej, Skovsbovej og jernbanen.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Udgifter i forbindelse med Lokalplan 676 afholdes indenfor den eksisterende driftsramme for Plan og Udvikling.

 

Der forventes derudover ingen direkte økonomiske konsekvenser for Svendborg Kommune.

CO2-Konsekvensvurdering

Realiseringen af byggeriet vil have en væsentlig CO2 påvirkning, men det vurderes ikke at den efterfølgende drift vil have væsentlige konsekvenser. Den stationsnære beliggenhed forventes at mindske den fremtidige CO2 udledning fra transport.

Lovgrundlag

Lov om planlægning

Lov om miljøvurdering

Sagen afgøres i

Plan- og Lokalsamfundsudvalget

Beslutning i Plan- og Lokalsamfundsudvalget den 14-06-2022


Indstillingen blev godkendt.