Punkt 9 Ansøgning om midlertidig dispensation i 2 år til opstilling af pavillon til Sunset Boulevard

Beslutningstema

Administrationen har modtaget en ansøgning om en midlertidig dispensation til opstilling af en take-away enhed på Nyborgvej 2A, 5700 Svendborg til Sunset Boulevard for en 2-årig periode. Sagen forelægges til Plan- og Lokalsamfundsudvalgets beslutning vedrørende eventuel meddelelse af midlertidig dispensation fra lokalplanen.

Indstilling

Direktionen indstiller til Plan- og Lokalsamfundsudvalgets godkendelse, at:

 

  • der meddeles en midlertidig dispensation for en 2-årig periode til opsætning af en take-away enhed.

Sagsfremstilling

Sunset Boulevard ønsker at etablere sig i Svendborg, i første omgang ved at etablere en take-away enhed på Nyborgvej 2A, 5700 Svendborg, se bilag 1 for dispensationsansøgning inklusive luftfoto over placering (Bilag 1. Dispensationsansøgning).

 

Ejendommen er omfattet af lokalplan nr. 004.309 ”For et område ved Østre Havnevej”.

 

Af lokalplanens anvendelsesbestemmelser, der er en del af planens principper, fremgår det, at:

 

-          § 3.1. Der må kun indrettes eller opføres bebyggelse til følgende erhvervsformål: Industri- og større værkstedsvirksomhed, oplagsvirksomhed, liberale erhverv, administration, udviklingsvirksomhed, engros- og detailhandel efter § 3.5, eller erhverv, som efter byrådets skøn naturligt finder plads i området.”

-          § 3.4. Der må ikke foregå handel med dagligvarer i området.”

-          § 3.5. Med undtagelserne, der er beskrevet i § 3.6 og 3.7 må der ikke foregå detailhandel i området”.

 

Bygherre ønsker at etablere et nyt koncept hvor der udelukkende sælges take-away, se bilag 2 (Bilag 2. Præsentation af Grab´n´Go). Konceptet indeholder også vertical farming som et bæredygtigt element.

 

Administrationens anbefaling

Administrationen kan anbefale, at der meddeles dispensation til etablering af en take-away enhed i den ansøgte midlertidige 2-årige periode, idet følgende forhold i relation til en dispensation er vurderet.

 

Omkostninger til anvendelsesændringen: Administrationen vurderer, at etableringen ikke er omkostningsfuld, da enheden kommer færdigbygget, og dermed også vil være nem at fjerne igen. Bygherre står selv for etablering og fjernelse af kloak-, vand og elstik.

 

Støv-, støj-, og lugt: Administrationen vurderer, at der muligvis kan opstå gener som følge af anvendelsesændringen. En del af dem bør kunne løses teknisk, f.eks. lugtgener.

 

Parkering: Administrationen vil i forbindelse med en dispensation sætte vilkår om, at der i alt på matriklen skal kunne etableres tilstrækkelige parkeringspladser.

Enheden har behov for nogle få afhentningspladser. Derudover vil der skulle etableres parkeringspladser til de ansatte.

 

Kommuneplanen:

Området er beliggende udenfor kommuneplanens bymidteafgrænsning, hvorfor udgangspunktet er, at der ikke må være detailhandel i dette område.

Området er i kommuneplanen udlagt til blandet bolig- og erhvervsområde. Det vil sige, at den nugældende kommuneplan heller ikke giver mulighed for den påtænkte anvendelse.

 

Andre forhold der skal tages højde for

Der er inden for lokalplanområdet givet dispensation til indretning af et streetfoodmarked for en 3-årig periode. Der er derudover en igangværende sag omkring udeservering samt etablering af paddeltennis. 

 

Take-away enheden samt afhentningspladserne placeres delvist/periferisk ovenpå en udlagt færdselsret på matriklen. Dette er privatretligt, men hvis arealet skal friholdes helt, kan det ændre en smule på placeringen.

 

Nabohøring

Der er ikke foretaget nabohøring, da der ikke er nogle interessenter at høre. Bygningerne på de tilstødende matrikler har ikke nogen lejere, og de ejes af samme firma, som har givet fuldmagt til opsætningen.

 

Havneudviklingen

Udviklingsplanen for Fremtidens Havn, skal opdateres inden for de næste ca. 1½-2 år og det forventes, at området både syd og nord for Østre Havnevej skal indgå i planen.

Den foreslåede anvendelse kan på den ene side sætte gang i omdannelsen af området, men kan på den anden side også sætte begrænsninger for området.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Der vil ikke være økonomiske konsekvenser for Svendborg Kommune i forbindelse med beslutningen.

En udvidelse af aktiviteter på havnen vil medvirke til at understøtte den samlede udvikling af havneudviklingen, hvor et opmærksomhedspunkt dog også kan være at et øget aktivitetsniveau på havnen kan skabe en aktivitetsforskydning i forhold til bymidtens butikker, restauranter og caféer.

CO2-Konsekvensvurdering

Ingen væsentlig konsekvens i forhold til CO2.

Lovgrundlag

Planloven

Sagen afgøres i

Plan- og Lokalsamfundsudvalget.

Beslutning i Plan- og Lokalsamfundsudvalget den 14-06-2022

Indstillingen blev godkendt.