Punkt 5 Godkendelse af samarbejdsaftaler med lokalråd Svendborgsund om borgerbudget

Beslutningstema

I 2021 besluttede det daværende Lokaludvalg at indgå en række samarbejdsaftaler med lokalområderne om afholdelse af et borgerbudget og afsatte midler til dette. Der blev bl.a. arbejdet på at opstarte et lokalråd og en borgerbudgetproces på Tåsinge Nord. Denne proces blev startet i efterår 2021 og området er nu klar til at indgå en samarbejdsaftale om et borgerbudget på 200.000 kr., som var den økonomiske ramme for borgerbudgetter i 2021. Plan- og Lokalsamfundsudvalget skal godkende samarbejdsaftalen om et borgerbudget med lokalråd Tåsinge Nord.

Indstilling

Direktionen indstiller til Plan- og Lokalsamfundsudvalgets godkendelse, at:

  • Samarbejdsaftale med lokalråd Svendborgsund om et borgerbudget på 200.000 kr.

.

Sagsfremstilling

Et borgerbudget er en bevilling på et fast beløb, der tildeles til et lokalområde med henblik på at understøtte lokale borgerprojekter og dermed det lokale engagement. For at kunne få del i disse puljemidler, udarbejdelsen samarbejdsaftale mellem Svendborg Kommune og den lokale borgergruppe. Samarbejdsaftalen skal godkendes af Plan- og Lokalsamfundsudvalget.

 

Lokalråd Svendborgsund ønsker at afholde et borgerbudget i deres lokalområde. Der foreligger nu et udkast til samarbejdsaftaler med området. Samarbejdsaftalerne er en gensidig forpligtende aftale mellem en arbejdsgruppe og Svendborg Kommune. Her fastlægges rammerne for organisering, proces og aktiviteter. Samarbejdsaftalerne og opgavebeskrivelserne er vedlagt som Bilag 1 (Bilag 1. Samarbejdsaftale Borgerbudget Svendborgsund).

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

De samlede udgifter på 200.000 kr. til borgerbudgettet finansieres inden for den afsatte anlægspulje ”Liv i mit Lokalområde” fra 2021. Der er herefter fortsat 400.000 kr. fra den økonomiske ramme i 2021, der endnu ikke er disponeret.

Sagen afgøres i

Plan- og Lokalsamfundsudvalget.

Beslutning i Plan- og Lokalsamfundsudvalget den 14-06-2022

Indstillingen blev godkendt.