Punkt 3 Frigivelse af anlægsmidler til udvikling af Fremtidens Havn 2022

Beslutningstema

Svendborg Havn er under rivende udvikling.

 

Der er flere større projekter i gang eller under udvikling på Svendborg Havn. Her kan f.eks. nævnes nye byggerier på Nordre Kaj som Det Ny SIMAC, Svendborg Maritime Erhvervshus, parkering og nye, offentlige byrum samt et kommende uddannelsessted for University college Lillebælt (UCL).

 

For at kunne videreudvikle og realisere ”Udviklingsplanen for Svendborg Havn”, søges der om en frigivelse af rådighedsbeløbene for puljerne ”Svendborg Havn, analyse m.v.” og ”Midlertidige aktiviteter på Havnen”.

Indstilling

Direktionen indstiller til Plan- og lokalsamfundsudvalget, at det overfor Teknik- og Miljøudvalget anbefales.

 

  • at frigive rådighedsbeløbet på 3.721.255 kr. til ”Svendborg Havn, analyse m.v.”
  • at frigive rådighedsbeløbet på 317.238 kr. til ”Midlertidige aktiviteter på Havnen.”

Sagsfremstilling

På kommunens budget er der afsat årlige midler til projektudvikling, i forlængelse af byrådets vedtagelse af ”Udviklingsplanen for Svendborg Havn”, i februar 2014.

 

Havneudvikling og analyser

Nærmere bestemt benyttes disse rammer til aflønning af ansatte plan- og projektmedarbejdere samt tilkøb af ydelser f.eks. analyser af juridiske, økonomiske og tekniske forhold, planlægning, projektudvikling, kommunikation og information.

 

Midlertidige aktiviteter

Med henblik på at øge havnens attraktivitet, at afprøve idéers bæredygtighed og at sikre bygninger mod forfald i perioder med tomgang, benytter Fremtidens Havn sig af midlertidige aktiviteter og anvendelser. Budgettet anvendes ikke mindst på aktiviteter, der skaber liv på havnen og understøtter afprøvningen af det daværende Byråds besluttede scenarie for fremtidens Frederiksø: Kulturkajen og maritime oplevelser. En del af midlerne anvendes som tildeling til projekter og aktiviteter, der søger støtte fra den tidligere politisk godkendte havnelivspulje. Der arbejdes desuden på at styrke midlertidige aktiviteter i andre dele af havnen.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

I det vedtagne budget for 2022 er der indarbejdet følgende rådighedsrammer, forbundet med udvikling af Fremtidens Havn 2022:

 

  • Svendborg Havn, analyse m.v. på 3.721.255 kr.
  • Midlertidige aktiviteter på Havnen på 317.238 kr.

 

Det er derfor jf. indstillingen muligt at frigive de enkelte rådighedsbeløb.

En væsentlig andel af de ansøgte anlægsmidler vil gennem bygge- og anlægsprojekter understøtte uddannelse, erhvervsudvikling og bosætning omkring Svendborg Havn samt fremme mulighederne for iværksætteri indenfor kultur og erhverv bl.a. på Frederiksø.

CO2-Konsekvensvurdering

Ikke relevant

Sagen afgøres i

Plan- og Lokalsamfundsudvalget

Teknik- og Miljøudvalget

Beslutning i Plan- og Lokalsamfundsudvalget den 14-06-2022

Indstillingen blev godkendt.