Punkt 9 Konkurrenceudsættelse

Beslutningstema

Orientering om konkurrenceudsættelse og brug af interne/eksterne konsulenter jf. Økonomiudvalgets tilkendegivelser fra mødet den 18. januar 2022.

Indstilling

Direktionen indstiller,

 

  • At orienteringen tages til efterretning.

Sagsfremstilling

På Økonomiudvalgets møde den 18. januar 2022 blev der i forbindelse med drøftelser om budgetproceduren for budget 2023 efterspurgt en status om prisafprøvning/konkurrenceudsættelse og om brugen at interne/eksterne konsulenter.

 

Der har igennem mange år været arbejdet på en øget professionalisering af kommunens køb af varer og tjenesteydelser således, at der sikres en løbende konkurrenceudsættelse på områder der løses af private aktører. Dette med det formål at sikre de nødvendige aftaler til rette pris og kvalitet. I vedlagte notat er der givet en status på arbejdet hermed.

 

På Økonomiudvalgets møde den 18. januar 2022 blev der desuden efterspurgt en status for kommunens brug af interne/eksterne konsulenter. Afledt af budgetforliget for 2019 vedtog Økonomiudvalget den 11. december 2018 ”Retningslinjer for brug af eksterne konsulenter”.

 

Retningslinjerne betyder for alle direktørområder, at påtænkt køb af eksterne konsulenter over 150.000 kr. i såvel drifts- og anlægssager skal forelægges til godkendelse i det enkelte fagudvalg, samt at Økonomiudvalget hvert år får forelagt en rapport over kommunens konsulentforbrug. I vedlagte notat er der kortfattet beskrevet om kommunens brug af interne/eksterne konsulenter, samt analyse af kommunens 5 største konsulentkøb i 2021 med en kort begrundelse for købet.

 

Udbud og tilbudsindhentning på Kultur- og Fritidsområdet

I forbindelse med planlægningen af Landsstævnet 2022 er der kørt en række større udbud på f.eks. madleverance, telte, toiletter, shuttlebusser mv. Dertil har der været tilbudsindhentning på rigtig mange leverancer, hvor mindst 3 leverandører er blevet inviteret til at afgive tilbud for hver leverance.

 

Anvendelse af konsulenter på Kultur- og Fritidsområdet

Et landsstævne med op mod 25.000 deltagere og et tilsvarende antal gæster kræver rigtig meget viden på felter, som ikke er en del af kommunens kerneydelser. Svendborg Kommune har derfor været nødsaget til at gøre brug af konsulentbistand i forhold til bl.a. bæredygtighed, brand- og beredskab, eventafvikling, kontraktindgåelse med stadeholdere mm. Der opbygges på den vis kompetencer inhouse, som andre kommende events vil kunne drage nytte af.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Vil kræve en nærmere analyse af området

CO2-Konsekvensvurdering

Ingen kendte

Lovgrundlag

Udbudsloven

Sagen afgøres i

Kultur- og Fritidsudvalget

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 13-06-2022

.Orienteringen taget til efterretning.