Punkt 3 Medlemmer til Svendborg Ungepanel

Beslutningstema

Udpegning af medlemmer til Svendborg Ungepanel 2022-2023.

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • At Kultur- og Fritidsudvalget udpeger de administrativt indstillede kandidater til Svendborg Ungepanel i perioden fra 1. august 2022 – 31. juli 2023.
  • At Kultur- og Fritidsudvalget dispenserer fra kravet om mindst 8 medlemmer, og udpeger de 7 indstillede kandidater.
  • At Kultur- og Fritidsudvalget giver administrationen beføjelse til at udpege supplerende medlemmer til Svendborg Ungepanel i ovenstående periode.
  • At Svendborg Ungepanels orientering tages til efterretning.

Sagsfremstilling

Den 3. december 2020 godkendte Kultur- og Fritidsudvalget rammer for etablering af Svendborg Ungepanel. Jf. disse rammer nedsættes Svendborg Ungepanel af Kultur- og Fritidsudvalget efter administrativ indstilling med mindst 8 medlemmer og maksimalt 10 medlemmer.

 

Ungepanelet har udbredt kendskabet til panelet og dets arbejde, og har derigennem modtaget nye tilkendegivelser om opstilling til ungepanelet. Det har dog på trods heraf ikke været muligt at rekruttere, og derved indstille 8-10 kandidater til Svendborg Ungepanel, da der har været frafald bl.a. grundet flytning i forbindelse med studiestart.

 

Svendborg Ungepanel har, med understøttelse af administrationen, modtaget 7 tilkendegivelser om opstilling til Svendborg Ungepanel i 2022/2023. Med dette afsæt indstiller administration følgende unge til Svendborg Ungepanel:

-          Teddy Stafsen (nuværende forperson)

-          Laurits Krog (nuværende næstforperson)

-          Anna Sofie Elisabeth Jørgensen (nuværende kommunikationsansvarlig)

-          Hannah-Helena Jørgensen

-          Ea-Amalie Magnussen

-          Silje Høegmark

-          Mette Andreasen

 

Der kan i kommende periode indkomme yderligere kandidater, da nye kan ønske at blive medlemmer, samtidig med at der kan ske ændringer i Ungepanelets medlemmer, som følge af f.eks. flytning pga. uddannelse eller arbejde. Det foreslås derfor, at administrationen gives beføjelse til, i løbet af kommende periode, at udpege til Svendborg Ungepanel.

 

Repræsentanter fra Svendborg Ungepanel og Svendborg Ungdomsskole giver på udvalgets møde en orientering om Ungepanelets arbejde og de hidtidige erfaringer.

CO2-Konsekvensvurdering

Ingen

Sagen afgøres i

Kultur- og Fritidsudvalget

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 13-06-2022

Indstillingen godkendtes, idet udvalget på et kommende møde drøfter et forslag om at afholde et årligt møde med ungepanelet.