Punkt 4 Budget 2023 - Senior-, Social- og Sundhedsudvalget

Beslutningstema

Udvalgets drøftelse af budget 2023.

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • At udvalget drøfter budget 2023, herunder besparelsesforslag samt temaer, udfordringer og demografi.
  • At eventuelle anlægstemaer fremsendes til budgetforhandlingerne for 2023.

Sagsfremstilling

I henhold til budgetproceduren for 2023 samt Økonomiudvalgets beslutning af 22. marts 2022 om udarbejdelse af reduktionsforslag for 35 mio. kr. drøfter udvalget budgettemaer og reduktionsforslag.

 

Senior-, Social- og Sundhedsudvalgets andel af reduktionsforslagene skal udgøre 14,5 mio. kr. fra 2023 og frem.

 

Budgettemaerne for det enkelte udvalg omfatter både udfordringer, demografi og øvrige temaer. I henhold til den fastlagte tidsplan drøftes budgettemaer og reduktionsforslag løbende i fagudvalgene frem til sommeren, og senest på augustmøderne fremsender udvalgene forslagene til de politiske forhandlinger. Umiddelbart efter udvalgenes møder i august fremsndes reduktionsforslag i høring, så der kan ligge et prioriteringskatalog incl. høringssvar klar til de politiske forhandlinger i september.

 

Reduktionsforslagene vil blive gennemgået på mødet i udvalget.

 

Driftstemaer/demografi/udfordringer:

Økonomiudvalget har på møde den 19. april 2022 yderligere defineret rammen for udvalgenes arbejde med temaer. Hvert udvalg kan fremsende temaer vedr. udfordringer og demografi samt to yderligere forslag til serviceudgifter. Eventuelle temaer vedr. udfordringer skal ved vurdering om fremsendelse ses i sammenhæng med udvalgets rammestyring og dermed finansierings-muligheder indenfor udvalget.

 

Anlægstemaer:

Grundet pres på anlægsrammen bør omfanget af anlægstemaer begrænses. I henhold til budgetproceduren fremsendes eventuelle anlægstemaer til budgetforhandlingerne fra udvalgenes møder i juni.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Udvalgene kan fremsende driftstemaer vedr. udfordringer, demografi samt to øvrige driftstemaer, der politisk skal prioriteres imellem bl.a. med inddragelse af evt. finansiering fra sparekataloget.

CO2-Konsekvensvurdering

Ikke relevant.

Lovgrundlag

Den kommunale styrelseslov.

Sagen afgøres i

Senior-, Social- og Sundhedsudvalget

Beslutning i Senior- Social- og Sundhedsudvalget den 14-06-2022

Drøftet.