Punkt 2 Punkt til behandling fra Enhedslistens byrådsgruppe

Sagsfremstilling

Byrådsmedlem Jesper Kiel (Ø) ønsker på vegne af Enhedslistens byrådsgruppe følgende optaget på byrådets dagsorden den 29. juni 2021:

 

De sidste sprøjtegifte skal lægges på hylden i Svendborg Kommune

 

I et nyt udspil vil miljøminister Lea Wermelin sætte en stopper for, at man kan sprøjte med bl.a. glyphosat på en række offentlige og private arealer.

 

I ministeriets opgørelse over kommunernes forbrug af sprøjtegift optræder Svendborg Kommune blandt de kommuner, som fortsat bruger sprøjtegifte. Det skyldes at Svendborg Kommune har holdt fast i at bruge sprøjtegift til bekæmpelse af invasive arter.  Der er dog allerede 34 kommuner, som helt har droppet sprøjtegift, også når der skal bekæmpes invasive arter.

 

Enhedslisten mener, at Svendborg Kommune skal komme miljøministeren i møde. Vi har foreslået det tidligere i Miljø- og Naturudvalget, men nu er tiden er inde til at byrådet sætter en stopper brugen sprøjtegift i Svendborg Kommune.  Det vil også være et klart signal til borgerne om at stoppe brugen af sprøjtegift. Vi skal alle gøre en indsats for at beskytte natur og miljø.

 

Enhedslisten foreslår:

?        Svendborg Kommune stopper helt med at bruge sprøjtegift med det samme.

?        Administrationen indarbejder den nye praksis i det kommende budget 2022 og en eventuelt ekstraudgift i 2021 dækkes af risikopuljen.

 

Link:

 

?        Miljøministeriet: Der skal være sprøjteforbud på fortove og indkørsler

?        DR: Miljøminister vil forbyde sprøjtegifte i haver og i kommuner: Vi skal gå foran og passe på grundvandet  

Beslutning i Byrådet den 29-06-2021

Liste A foreslog, at sagen blev oversendt til behandling i Miljø- og Naturudvalget.

 

Byrådet godkendte dette.

 

Afbud fra Susanne Gustenhoff (Ø). Som suppleant deltog Tarik Kale (Ø).