Punkt 3 Punkt til behandling fra Enhedslistens byrådsgruppe

Sagsfremstilling

Byrådsmedlem Jesper Kiel (Ø) ønsker på vegne af Enhedslistens byrådsgruppe følgende optaget på byrådets dagsorden den 27. april 2021:

 

”Plast og drikkekartoner skal også affaldssorteres!

 

Der er sat gang i affaldssortering på kommunens skoler og institutioner. Der skal sorteres i pap/papir, glas/metal, organisk og restaffald. Der kommer affaldsgårde, så der også bliver plads til de mange nye fraktioner. 

 

I Svendborg Kommune opfordrer vi også husstandene til at kildesortere plast.  Det påtænkte eftersorteringsanlæg, som vil kunne klare plast i restaffaldet i er endnu usikkert og har lange udsigter.  Derudover vil man fra 1. juli 2021 kunne kildesortere mad- og drikkekartoner. 


Det er vigtigt at Svendborg Kommune går foran, og så sikrer, at der sorteres plast og drikkekartoner internt i kommunen. 

 

Derfor foreslår Enhedslisten:
 

  • Center for Ejendomme og Teknisk Service (CETS) sikrer, at alle skoler og institutioner, som ønsker det, får mulighed for at sortere plast.
  • Administrationen udarbejder en plan for, hvordan og hvornår kommunen også kan sikre at plast og drikkekartoner affaldssorteres på linje med de øvrige fraktioner overalt i kommunens organisation. Planen forelægges til udvalgsbehandling og godkendelse i byrådet. ”

Beslutning i Byrådet den 27-04-2021

Byrådet besluttede følgende:

 

  • Center for Ejendomme og Teknisk Service (CETS) sikrer, at alle skoler og institutioner, får mulighed for at sortere plast.
  • Administrationen udarbejder en plan for, hvordan og hvornår kommunen også kan sikre at plast og drikkekartoner affaldssorteres på linje med de øvrige fraktioner overalt i kommunens organisation. Planen forelægges til udvalgsbehandlinger og godkendelse i byrådet.

 

Afbud fra Dorthe Ullemose (O). Som suppleant deltog Lars Kalmar (O).