Punkt 5 Rejs til Danmark

Beslutningstema

Ansøgning til Udviklingspuljen om økonomisk støtte til inventar m.m. til rejsebibliotek på Frederiksø samt honorar til relevante foredragsholdere i forbindelse med udflugter i og om den sydfynske natur.

Sagsfremstilling

Rejs til Danmark er en selvorganiseret gruppe med tilknytning til en forening, der udgiver det almennyttige tidsskrift Ny Jord.

 

Rejs til Danmark har indgået lejeaftale med Svendborg Kommune vedrørende lokale på Frederiksø. Rejs til Danmark planlægger i sommeren 2021 at åbne et folkeligt rejsebibliotek i lejemålet på Frederiksø med offentlig adgang. Hensigten er at arrangere folkeoplysende udflugter, foredrag og andre arrangementer til gavn for alle borgere og turister i Svendborg Kommune. Målet er at skabe nye fællesskaber i Svendborg Kommune med udgangspunkt i borgernes interesse for natur og friluftsliv.

 

Målgruppen er bred – alle unge og voksne med interesse for naturen i og rundt om Svendborg Kommune.

 

Det er hensigten at arrangere folkeoplysende arrangementer med fokus på natur og friluftsliv. Dette skal ske i samarbejde med blandt andet Cykeltutten og andre lokale aktører. Som eksempel nævner ansøger cykelture med naturvejledere i den fri natur, der kan være med til at skabe nye fællesskaber på tværs af generationerne. Den planlagte periode for afvikling af arrangementerne er 1. juni – 1. oktober 2021.

 

Rejs til Danmark vil fremme interessen og oplysningen omkring indenrigsrejser og særligt udflugter i det lokale, hvor man med inspirerende vejledning kan blive klogere på ens nære omgivelser.

 

Rejs til Danmark vil fungere som inspirerende udgangspunkt for udflugter, arrangere filmvisninger i biblioteket på Frederiksø og arrangere foredrag med relevante foredragsholdere, der ved noget om Sydfyns natur.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Budget:

Kr.

Istandsættelse: maling og malergrej.

Køb af brugt inventar: reoler, borde, sofaer og rejsebøger.

11.000 kr.

Proviant til udflugter

1.000 kr.

Honorar til biolog

2.000 kr.

Honorar til geolog

2.000 kr.

Honorar til geograf

2.000 kr.

I alt:

18.000 kr.

 

Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 20-04-2021

Bevilget 17.000 kr. som forsøgsordning under udviklingspuljen.

Udvalget ønsker en evaluering af forløbet senest med udgangen af november 2021.

 

Erik Jakobsen var fraværende.