Punkt 3 Høring - anlægsprojekter til idræt og bevægelse

Beslutningstema

Drøftelsessag

Indstilling

Direktionen indstiller:

-          At udvalget giver udtalelse i relevante projekter.

Sagsfremstilling

Foreninger, borgere og andre interessenter har i perioden den 01/01–28/02 2021 indsendt beskrevne anlægsprojekter på idræts- og bevægelsesområdet til Svendborg Kommune.

 

Høringsproces og politisk behandling

Projekterne sendes i marts og april 2021 jf. gældende procedure til udtalelse i Haludvalget, Folkeoplysningsudvalget, Sport og Idræt i Svendborg (SIS), som alle er høringsparter i sager vedr. anlægsprojekter til idræt og bevægelse.

 

Alle ansøgere inviteres til et præsentationsmøde den 19. maj 2021, hvor projektejerne bag de indkomne ansøgninger får lejlighed til, kort at præsentere indholdet i deres ansøgning for Byrådet.

 

På møder i Kultur- og Fritidsudvalget og Teknik og Erhvervsudvalget den 10. juni 2021, prioriterer og fremsender udvalgene eventuelle udvidelsesønsker til Økonomiudvalget i juni, jf. Svendborg Kommunes budgetprocedure.

 

De projekter, som potentielt opnår støtte, kan forvente at modtage midlerne primo januar 2022, hvis projektet opnår fuld finansiering. Er dette ikke tilfældet, vil bevillingen være gældende frem til den 1. januar 2024.

 

Det skal understreges, at der ikke er afsat særskilt økonomi til at realisere nye projekter. Det betyder, at det alene er en politisk beslutning at afsætte økonomi til nye projekter.

 

Ansøgningerne fra 2021, der ikke blev imødekommet overføres ikke automatisk til 2022.

 

Administrationen har modtaget i alt 18 ansøgninger. Der er indkommet ansøgninger for i alt 132.712.000 kr. til anlæg. Derudover er der i alt ansøgt om 4.331.000 kr. i tilskud til årligt driftstilskud.

 

Ansøgningerne skal vurderes ud fra nedenstående kriterier:

-          Ansøgerens beskrivelse af formål, visioner og tanker bag projektet

-          Potentiel medfinansiering

-          Potentielle antal fremtidige brugere

-          Afstand til lignende facilitet

-          Potentielle nye samarbejdsmuligheder på tværs

-          Øget kvalitet for brugerne af faciliteten

-          Indtænkning af klima og energivenlige løsninger - i det omfang det er muligt

 

Der vil blive inddraget den fornødne ekspertise i vurderingen af indkomne ansøgninger i det omfang, det vurderes aktuelt.

 

Til brug for vurdering af ansøgningerne er samtlige ansøgninger og vurderingsskema udsendt til Folkeoplysningsudvalgets medlemmer til besvarelse senest den 25. april 2021.

Herefter udarbejdes et samlet udtræk af besvarelserne, som udgør Folkeoplysningsudvalgets høringssvar.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

 

Der er ikke afsat særskilt økonomi til anlæg af projekter til idræt og bevægelse. Eventuelle udvidelsesønsker ledsages af finansieringsforslag, eller kan finansieres ved omprioriteringer inden for den afsatte budgetramme til anlæg.

CO2-Konsekvensvurdering

En CO-2 konsekvensvurdering vil blive tilvejebragt, ved de projekter som potentielt vil blive politisk prioriteret i budget 2022.

Sagen afgøres i

Byrådet

Beslutning i Haludvalget den 18-03-2021

Punktet er udvidet med et ekstra projekt vedr. udvidelse af Rantzausmindehallen.

 

De i alt 4 projekter blev gennemgået. Haludvalget gav udtryk for, at det var svært at prioritere på det foreliggende grundlag.

 

Haludvalget har efter mødet fået fremsendt et spørgeskema til brug for vurderingen. Resultatet af denne vurdering vil indgå i høringssvaret fra Haludvalget.

Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 20-04-2021

Der blev orienteret om udsendt mail med vurderingsskema for alle projekter. Frist for at downloade fil med projekter er den 21. april og frist for besvarelse er den 25. april.

Udvalget var enige om, at det var en god måde at håndtere ansøgningsprocessen på.

Alle besvarelser sammenfattes i et samlet høringssvar til Byrådets behandling.

 

Henrik Fløytrup var fraværende.