Punkt 9 Arealerhvervelse i forbindelse med etablering af cykelsti/fortov ved Rantzausmindevej

Beslutningstema

Den 12. november 2020 godkendte Teknik- og Erhvervsudvalget midler til etablering af cykelsti samt fortov på den nordlige side af Rantzausmindevej. Cykelstien og fortovet etableres i forlængelse af den eksisterende sti og fortov fra Efterskolevej frem til Herman Nielsens Vej.

 

I forbindelse med etablering af fortov cykelsti/fortov langs Rantzausmindevej i Svendborg skal igangsættelsen af arealerhvervelse godkendes.

Indstilling

Direktionen indstiller til Teknik- og Erhvervsudvalget, at det overfor Økonomiudvalget anbefales, 

  • At det godkendes, at der indgås frivillig aftale på ekspropriationslignende vilkår med henblik på arealerhvervelse og erstatning af de nødvendige arealer for etablering af projektet.

Sagsfremstilling

Formålet med cykelstiprojektet ved Rantzausmindevej er at sikre tryghed for skolebørn samt at forbedre forholdende for de bløde trafikanter.

 

Stien vil bestå af en ensrettet cykelsti på 1,5 meter i asfaltbelægning samt fortov på 1,5 meter i flisebelægning. For at afgrænse cykelstien fra vejen etableres der en granitkantsten. Strækningen bliver ca. 350 meter lang. Administrationen er i gang med at udarbejde tegninger og udbudsmateriale, men en oversigttegning findes på bilag 1 (Bilag 1. Oversigtstegning – Cykelsti/fortov lands Rantzausmindevej).

 

I forbindelse med projektet skal der også erhverves jord fra private lodsejere. På baggrund heraf skal det godkendes, at administrationen på ekspropriationslignende vilkår gennemfører arealerhvervelse og erstatning ved indgåelse af frivillig aftale med lodsejer.

 

Der har været indledende samtaler med lodsejere. Hvis der mod forventning ikke kan indgås en frivillig aftale om arealerhvervelse, vil sagen blive løftet til Byrådet med henblik på ekspropriering.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Der er afsat og frigivet 2.150.000 kr. til realisering af projektet.

 

Udgifterne i forbindelse med arealerhvervelse afholdes inden for projektets anlægsramme.

CO2-Konsekvensvurdering

Sagen vurderes ikke at have konsekvens for CO2-udledningen.

Lovgrundlag

Vejloven

Sagen afgøres i

Økonomiudvalget

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 15-04-2021

Indstillingen anbefales overfor Økonomiudvalget.

Beslutning i Økonomiudvalget den 20-04-2021

Godkendt.

 

Afbud fra Hanne Klit (A) og John Arly Henriksen (A). Som suppleanter deltog Pia Dam (A) og Karl Magnus Bidstrup (A).