Punkt 26 Venstres byrådsgruppe - 5. Maj Plads krydset

Beslutningstema

Venstres byrådsgruppe.

Sagsfremstilling

Venstres byrådsgruppe ønsker følgende behandlet på Teknik- og Erhvervsudvalgets møde den 15. april 2021:

 

Beslutningstema.

 

Administrationen anmodes om at udarbejde en eller flere løsningsmodeller til afhjælpning af de trafikfarlige udfordringer ved krydset Mølmarksvej, Gyldenbjergvej og Femte Maj Plads.

 

Sagsfremstilling

 

Krydset som det er indrettet i dag har ubetinget vigepligt for kørende på Gyldenbjergsvej. Kørende på Femte Maj Plads mod øst har vigepligt for modkørende (tilkendegivet ved vigepligtstavle B18, hold tilbage for modkørende) Kørende på Mølmarksvej mod vest har forkørselsret (tilkendegivet ved vigepligtstavle B19, modkørende skal holde tilbage)

 

Disse vigepligtsforhold gør at der nemt kan opstå farlige situationer for fodgængere og cyklister idet kørende på Mølmarksvej har fokus på modkørende fra Ole Rømers Vej. Derved er der mindre fokus på fodgængerfeltet og trafik fra Gyldenbjergsvej.

 

Krydset ligger på en skolevej med i perioder megen trafik.

 

Pernille Konradsen fra skolebestyrelsen på Vestre Skole har d. 9/2 2021 fremsendt brev til Trafik og Infrastruktur, der også fint beskriver den trafikale problemstilling.

 

Administrationen bedes udarbejde et eller flere forslag, der kan styrke trafiksikkerheden og sikre en bedre afvikling af trafikken i krydset. Forslaget kan indgå i trafiksikkerhedsplanen og/eller som et budgettema.

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 15-04-2021

Udvalget kvitterer for Skolebestyrelsens henvendelse og anmoder administrationen om at undersøge sagen nærmere og efterfølgende orientere udvalget om, hvorvidt området kan forbedres med mindre tiltag, eller om projektet skal indarbejdes i trafiksikkerhedsplanen.