Punkt 18 Etablering af parkeringsplads ved Damestenen

Beslutningstema

Der blev i budgettet for 2020 og 2021 afsat midler til at etablere parkering ved området ved Damestenen. Der har i løbet af 2020 været afholdt flere moder med Foreningen Damestenen omkring etablering af parkeringsmulighed ved Damestenen, Hesselager. Som led i projektet er der fundet en placering i området, som vil påvirke miljøet og kulturoplevelsen omkring selve Damestenen mindst muligt.

Skitseprojektet for etablering af parkeringsplads ved Damestenen på Damestensvej, Hesselager herunder køb af areal samt frigivelse af rådighedsbeløbet til realisering af projektet forelægges med henblik på udvalgets godkendelse.

Indstilling

Direktionen indstiller til Teknik- og Erhvervsudvalget, at det overfor Økonomiudvalget anbefales, 

  • At skitseprojektet godkendes til udførelse
  • At rådighedsbeløbet på 0,5 mio. kr. i 2021 til ”Damestenen – forbedring af forhold” frigives til realisering af projektet
  • At der indgås frivillig aftale på ekspropriationslignende vilkår med henblik på arealerhvervelse og erstatning 

Sagsfremstilling

I skitseprojektet etableres parkeringspladsen ca. 120 meter vest for Damestenen, og Damestensvej spærres af lige efter p-pladsen med bomme, så kun de bløde trafikanter uhindret kan besøge selve attraktionen, jævnfør bilag 1 (Bilag 1. Parkering ved Damestenen). Der vil på parkeringspladsen være plads til ca. 15 biler og to busser (busparkering er markeret med gult på bilaget). Pladsen etableres med grusbelægning.

 

I forbindelse med projektet skal der erhverves et areal til parkering. På baggrund heraf skal det godkendes, at administrationen på ekspropriationslignende vilkår kan gennemføre arealerhvervelse og erstatning ved indgåelse af frivillig aftale med lodsejer.

 

Der har været indledende samtaler med lodsejer. Hvis der mod forventning ikke kan indgås en frivillig aftale om arealerhvervelse, vil sagen blive løftet til Byrådet med henblik på ekspropriering.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Der er i 2020 afsat 0,28 mio. kr. og i 2021 afsat 0,5 mio. kr., i alt 0,78 mio. kr., til realisering af projektet med etablering af parkeringsmulighed ved Damestenen, Hesselager.

 

De 0,5 mio. kr. fra rådighedsbeløbet 2021 søges i den forbindelse frigivet til projektet.

CO2-Konsekvensvurdering

Sagen vurderes ikke at have konsekvens for CO2-udledningen.

Lovgrundlag

Vejloven

Sagen afgøres i

Økonomiudvalget

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 15-04-2021

Indstillingen anbefales overfor Økonomiudvalget.