Punkt 11 Fastholdelse og rekruttering på ældreområdet - status for 2020

Beslutningstema

Orientering om statusrapport for fastholdelse og rekruttering af medarbejdere på ældreområdet 2020.

Indstilling

Direktionen indstiller

  • At udvalget drøfter indsatser og at statusrapporten tages til efterretning.

Sagsfremstilling

Som led i en aktiv fastholdelses- og rekrutteringsindsats gør Ældreområdet én gang årligt status på rekrutteringsområdet.
 

Formålet er at sikre, at Ældreområdet løbende kan tilpasse fastholdelses- og rekrutteringsindsatserne, ift. at sikre den nødvendige rekruttering til Ældreområdet i Svendborg Kommune. Statusrapportens konklusioner er følgende:

 

  • Det har i 2020 været svært at rekruttere tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft, særligt når det gælder social- og sundhedsassistenter.
  • Svendborg Kommune har i 2020 været udfordret på rekrutteringen af social- og sundhedselever.
  • Gennemsnitsalderen for plejepersonalet er 47 år, og den mest repræsenterede aldersgruppe set i et 10 års interval er de 55+ årige, der står for 38% af den samlede arbejdsstyrke. Det er dermed en gruppe, der for en dels vedkommende ikke har mange år tilbage på arbejdsmarkedet.
  • Der er igangsat initiativer for at fremme fastholdelses- og rekrutteringsindsatsen

Samlet set giver statusrapporten anledning til et fortsat fokus på at igangsætte og drive indsatser i forhold til fastholdelse- og rekruttering på ældreområdet.

 

Der er både fra nationalt hold og i Region Syddanmark iværksat forskellige indsatser der skal understøtte fremadrettet rekruttering, ligesom vi kommunalt indgår i forskellige indsatser og samarbejder, der ligeledes skal understøtte rekrutteringen.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Ikke relevant

CO2-Konsekvensvurdering

Ikke relevant

Sagen afgøres i

Social- og Sundhedsudvalget

Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 13-04-2021

Taget til efterretning.