Punkt 10 Tværfaglige sundhedshuse

Beslutningstema

Radikale Venstre ønsker punkt om tværfaglige sundhedshuse til drøftelse og beslutning i Social- og Sundhedsudvalget.

Indstilling

Det indstilles,

 

  • At der igangsættes en undersøgelse af muligheden for at etablere tværfaglige sundhedshuse i samarbejde med region og praksis
  • At der igangsættes en undersøgelse af, hvilke træningscentre / fitnesscentre, der er lokalt, hvilken standard de har, og hvor mange aktører der anvender disse med eller uden supervision
  • At der udarbejdes en temabeskrivelse for etablering af tværfaglige sundhedshuse til budgetforhandlingerne.

Sagsfremstilling

Sagen udspringer af, at lægerne fra Vester Skerninge er flyttet til Svendborg ny, selvom de først forsøgte at etablere praksis ved Ollerup Plejecenter.

 

Radikale Venstre foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget får undersøgt, hvor det vil være relevant med tværfaglige sundhedshuse i lokalområderne, og hvor det giver mest mening. Sundhedshusene skal laves i et tæt samarbejde mellem privat praksis, kommune og region og gerne etableres i nærmeste fremtid.

 

Et handlingsorienteret samarbejde på tværs af region, kommune og privat praksis bliver der ofte talt om på dialogmøderne, men sjældent handlet ud fra – vi vil gerne arbejde politisk på, at det ændrer sig.

 

Et tværfagligt sundhedshus kan bestå af kiropraktor, sygeplejerske, diætist, læge, ergoterapeut, fysioterapeut, fodterapeut, yogalærer, fitnessinstruktører – alt afhængig af, hvad dialogerne med lokalrådene og borgerne i området fører til. Det kan eventuelt ligge i forbindelse med de fitnesscentre, som er på flere plejecentre. Derfor ønskes tillige undersøgt, hvor mange fitnesscentre vi har, hvilken standard de har, og hvor mange aktører der anvender disse med eller uden supervision.

Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 13-04-2021

Udvalget beder administrationen rette henvendelse til regionen og praksissektoren for at undersøge mulighederne for sammen at styrke decentrale tværfaglige sundhedstilbud.