Punkt 17 Orientering om skolernes kriseberedskab

Beslutningstema

Orientering om skolernes kriseberedskab.

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • At orienteringen tages til efterretning.

Sagsfremstilling

På baggrund af drøftelsen om hjemsendelse af syriske flygtninge på byrådsmøde d. 30. marts 2021 gives en orientering om skolernes kriseberedskab.

 

Alle kommunale skoler i Svendborg Kommune har en sorg- og kriseplan. Sorg- og kriseplanen er den vejledning, som skolen har sammenfattet for at beskrive, hvad de enkelte skal og kan gøre, når der indtræffer en akut og krisepræget situation, så ingen er i tvivl om hvorledes, der skal handles f.eks. i forbindelse med dødsfald, livstruende sygdom eller andre krisesituationer.

 

En sorg og kriseplan indeholder eksempelvis informationer inden for følgende områder: dødsfald – elev, dødsfald - personale, når en elev mister en af sine nærmeste, ulykker i skolen, andre krisesituationer, børns sorg- og krisereaktioner, følelsesmæssig førstehjælp, og hvor man – på længere sigt - kan hente hjælp. En sorg- og kriseplan kan også indeholde ideer til undervisningsforløb, litteraturhenvisninger og helt konkrete udkast til forældrebrevstekster til brug ved information om død og begravelse.

 

PPR har også et sorg- og kriseberedskab og understøtter skolerne ved en koordineret og fleksibel akut indsats til barnet eller den unge, til familien samt til den involverede skole. PPR giver sparring til skolens medarbejdere, medvirker til krisehjælp i den pågældende klasse og kan deltage i forældremøder eller lignende møder i den aktuelle situation.

 

Der gives en mundtlig orientering om den aktuelle sag på Thurø Skole på mødet.

CO2-Konsekvensvurdering

Ingen

Lovgrundlag

Vejledning ”Sikkerhed og kriseberedskab – råd og vejledning til skoler og uddannelsesinstitutioner”, august 2020, Børne- og Undervisningsministeriet

Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 14-04-2021

Taget til efterretning.