Punkt 6 Integrationsredegørelse 2021

Beslutningstema

Præsentation af Integrationsredegørelse 2021

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • at orienteringen tages til efterretning

Sagsfremstilling

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget drøftede på møde den 11. januar 2021 Svendborg Kommunes gældende integrationspolitik. Udvalget anmodede på baggrund heraf administrationen om at udarbejde en oversigt over integrationsindsatserne på relevante områder med henblik på at vurdere behovet for justering af integrationspolitikken.

 

Integrationsindsatserne varetages bredt i organisationen og vedlagte integrationsredegørelse er udarbejdet i et samarbejde på tværs af alle direktørområder. Redegørelsen beskriver de indsatser, der særligt er målrettet borgere med anden etnisk herkomst end dansk. Redegørelsen beskriver kun i mindre grad de indsatser, der tilbydes til alle borgere i Svendborg.

 

Redegørelsen indeholder blandt andet oplysninger om modtagelse af flygtninge, beskæftigelsesindsatser, indsatser for familier med børn samt øvrige integrationstiltag.

 

For at sikre en koordineret og helhedsorienteret integrationsindsats på tværs af kommunen har der i gennem en årrække været nedsat en tværfaglig styregruppe med repræsentanter fra alle direktørområder, med Direktøren for Social, Sundhed og Beskæftigelse som formand.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Redegørelsen indeholder et afsnit, der beskriver økonomien på området. Økonomien indgår i kommunens samlede budget.

CO2-Konsekvensvurdering

Ingen

Sagen afgøres i

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.

Beslutning i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget den 12-04-2021

Orienteringen blev taget til efterretning. Udvalget vurderer, at der på den baggrund ikke er behov for at justere integrationspolitikken.