Punkt 6 Ung Mosaik - Reviderede vedtægter

Beslutningstema

Godkendelse af reviderede vedtægter for foreningen Ung Mosaik Svendborg

Indstilling

Det indstilles, at nye vedtægter godkendes.

Sagsfremstilling

Ung Mosaik Svendborg hed tidligere Pinsekirkens børne- og ungdomsforening. Foreningen har i 2020 skiftet navn, fået ny bestyrelse samt revideret foreningens vedtægter fra 2007. Foreningen er en lokalforening i landsforeningen Ung Mosaik og hjemmehørende i Svendborg.

 

Foreningens formål er at samle børn, teenagere og unge, for at de på grundlag af det kristne livs- og menneskesyn kan:

  1. danne og udvikle naturlige venskaber
  2. arrangere og deltage i forskellige fritidsaktiviteter
  3. indgå som aktive og ansvarsbevidste borgere i det danske samfund.

 

Foreningen oplyser, at udover deres faste aktiviteter hver søndag afholder foreningen særlige aktiviteter som lejr o. lign.

 

Ved gennemlæsning af foreningens vedtægter bliver administrationen opmærksom på, at der er formuleringer i vedtægterne, som bør ændres.

 

Ifølge Folkeoplysningsloven forudsætter medlemskab af en frivillig folkeoplysende forening et aktivt medlemskab og kontingentbetaling. Administrationen har derfor blandt andet påpeget, at det ikke kan være bestyrelsens beslutning, om der skal opkræves kontingent, hvis man fortsat vil oppebære kommunale tilskud til foreningens arbejde.

 

Bestyrelsen i Ung Mosaik har efterfølgende udarbejdet forslag til nye vedtægter, som man ønsker Folkeoplysningsudvalgets godkendelse af. Med hensyn til kontingentbetaling er der nu følgende formulering §4, stk 2. ”Medlemmerne betaler et af generalforsamlingen fastsat kontingent”

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Ingen, da foreningen tidligere er godkendt som Pinsekirkens børne- og ungdomsforening og modtager tilskud efter gældende regler.

CO2-Konsekvensvurdering

Ingen.

Lovgrundlag

 

 

Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 22-02-2021

De nye vedtægter godkendtes.

 

Erik Jakobsen var fraværende.