Punkt 6 Svendborg Badminton Klub - status for brug af ny hal

Beslutningstema

Til orientering for udvalget

Indstilling

Det indstilles, at orienteringen tages til efterretning

Sagsfremstilling

Svendborg Badminton Klub har flyttet foreningens aktiviteter til Haahrs Skoles nye hal i Dronningemaen pr. 1. november 2020. Der er indgået samarbejdsaftale mellem Haahrs Skole og Svendborg Badminton Klub vedrørende klubbens benyttelse af halrum, klublokaler og faciliteter.

 

Folkeoplysningsudvalget har bevilget lokaletilskud til Svendborg Badminton Klub på køb af timer i Haahrs Hallen til en timepris på 450 kr. (2021) med fradrag af foreningens egenbetaling på 60 kr. pr. time. Der er givet bevilling på maksimalt 1.500 timer pr. år. Der skal hvert år indsendes aktivitetsplan for den kommende sæson til Svendborg Kommune.

 

Nettodriftsbudgettet, som udgør 537.226 kr. i 2021 vedrørende Svendborg Badmintonhal (den gamle hal), er overført fra Haludvalget/Distrikt Idræt til Folkeoplysningsudvalget til dækning af lokaletilskuddet til badmintonklubben med virkning fra 1. januar 2021.

 

Civilstyrelsen har ved brev af 2. december 2020 meddelt tilladelse til at opløse fonden bag den selvejende institution Svendborg Badmintonhal samt til nedrivning af hallen. Fondens kapital ved opløsning af fonden overføres til haludvalget i Svendborg Kommune.

 

Den faktiske nedrivning af hallen er igangsat og forventes afsluttet primo februar 2021.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Omplacering af budget fra Haludvalget/CETS til Folkeoplysningsudvalget dækker udgiften til lokaletilskud til Svendborg Badminton Klub.

CO2-Konsekvensvurdering

Positiv effekt på CO-2 udledningen at ny hal erstatter gammel hal.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 04-02-2021

Taget til efterretning.

 

Søren Kongegaard (A) var fraværende. Som suppleant deltog Hanne Klit (A)