Punkt 3 Anmodning om forlængelse af partnerskabsaftale med DHF

Beslutningstema

B: Beslutningssag

Behandling af eventuel forlængelse af partnerskabsaftale med Dansk Håndbold Forbund (DHF)

Indstilling

Direktionen indstiller, at

  • Udvalget træffer beslutning om, hvorvidt samarbejdsaftalen skal forlænges

Sagsfremstilling

I 2018 besluttede Kultur- og Fritidsudvalget at forlænge Svendborg Kommunes samarbejdsaftale med DHF for to år. DHF har nu fremsendt en anmodning om forlængelse af aftalen for en ny toårig periode gældende fra 1/3 2021 til 28/2 2023.

 

Aftalen forpligter Svendborg Kommune til at stille haller (i videst muligt omfang Midtbyhallen) til rådighed for DHF til brug ved landsholdssamlinger. Svendborg Kommune får dermed mulighed for at profilere sig som Officiel DHF Partner og VIP Partner og eksponeres via DHF’s hjemmeside, nyhedsbreve, pressemeddelelser, sponsorvæg ved landskampe, kommercielle arrangementer mv.

 

I forbindelse med indgåelsen af aftalen for 2019-2020 blev det desuden tilføjet, at spillere og trænere fra DHF’s landshold stiller sig til rådighed for aftalte arrangementer målrettet de lokale håndboldmiljøer i Svendborg Kommune. Denne tilføjelse er videreført i udkastet til ny aftale. Som noget nyt er der desuden tilføjet et antal billetter til A-landskampe til fx konkurrencer eller anden aktivering af aftalen.

 

I den forgangne periode er aftalen anvendt til afvikling af samlinger for ungdomslandshold og talenttræninger. Coronasituationen har medført en begrænset aktivitet i 2020, hvorfor muligheden for særlige arrangementer målrettet de lokale håndboldmiljøer ikke har kunne udnyttes. Der er dog en god og konstruktiv dialog med DHF’s landsholdskoordinatorer om netop dette.

 

I 2019 har DHF anvendt bookinger for ca. 26.000 kr., og i 2020 har der været afviklet aktiviteter svarende til ca. 4.000 kr. som følge af en lang række aflysninger.

 

DHF oplyser desuden, at de forventer at forlænge deres aftale med Danhostel Svendborg vedr. indkvartering af landsholdene, som det er indskrevet i aftaleudkastet.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Svendborg Kommune forpligtes til at stille haller til rådighed med et økonomisk loft på 30.000 ex moms pr. år. DHF faktureres med 450 kr. ex moms pr. time for eventuelle timer derudover. Aftalen finansieres via Kulturpuljen.

CO2-Konsekvensvurdering

Ingen.

Sagen afgøres i

Kultur- og Fritidsudvalget.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 04-02-2021

Et flertal godkendte en forlængelse af partnerskabsaftalen.

 

Steen Tinning (B) og Susanne Gustenhoff (Ø) kunne ikke tilslutte sig en forlængelse af aftalen.


Søren Kongegaard (A) var fraværende. Som suppleant deltog Hanne Klit (A)