Punkt 11 Svendborg Kirkegårde

Beslutningstema

B.Beslutning

Ansøgning fra Svendborg Kirkegårde om tilskud på 100.000 kr. til gennemførelse af kirkegårdsspillet august 2021.

Indstilling

Direktionen indstiller, at

  • Ansøgningen udsættes til behandling, når Byrådet har vedtaget budget 2021.

Sagsfremstilling

Forestillingen i 2021 vil være den sidste i rækken af kirkegårdsspil, der er gennemført siden 2003 under overskriften ”Livet der var engang”. Kirkegårdsspillene er lokalhistorie serveret på en charmerende og lidt utraditionel måde. Historierne skrives og kædes sammen af Marianne Kjær fra Svendborg Fritidsteater og aktørerne er en blanding af skuespillere fra Svendborg Fritidsteater og frivillige fra byen, der finder det spændende at deltage i opførelsen af de historiske fortællinger.

 

Budgettet for 2021 forestillingen ”Livets park og dødens have” er på 220.000 kr., der søges dækket ind ved fondsbevillinger og tilskud samt forventet entré og cafésalg.

 

Afdelingens bemærkninger

Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget har tidligere støttet kirkegårdsspillene med en underskudsgaranti, senest i 2016 en underskudsgaranti på 20.000 kr. Kirkegårdsspillene har ikke søgt siden da.

 

Almindeligvis behandles ikke ansøgninger til Kulturpuljen, før Byrådet har vedtaget det pågældende års budget. Der ses ikke umiddelbart udgifter i budgettet, der vil være at afholde i 2020.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

En eventuel bevilling vil skulle afholdes af Kulturpuljen 2021.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 18-06-2020

Indstillingen blev godkendt.

 

Steen Tinning (B) var fraværende. Som suppleant deltog Hanne Ringgaard Møller (B)