Punkt 11 Beslutning vedr. Stationsvej 2, Vester Skerninge

Beslutningstema

I forbindelse med udmøntningen af den kommende kommuneplan 2021-2033, som forventes godkendt i maj 2021, er der planlagt en kortlægning og analyse af alle kommunens lokalområder med fokus på områdernes potentialer og udfordringer, herunder samlingssteder for borgerne. Analysen skal sikre en helhedsplanlægning på tværs af lokalområderne. Beslutningen om fremtiden for Stationsvej 2 i Vester Skerninge burde træffes på baggrund af denne analyse.

Indstilling

Direktionen indstiller til Økonomiudvalget,

  • Der først træffes beslutning om bygningernes endelige fremtid, når Kommuneplanen for 2021-2033 er endeligt vedtaget.

Sagsfremstilling

I forbindelse med budgettet for 2019 blev det besluttet, at en række kommunale ejendomme skulle sælges og at salgsprovenuet skulle indgå i renoveringsprojektet på Vestermarkskolen. I denne beregning indgik blandt andet salget af Stationsvej 2 i Vester Skerninge, når børnehuset fraflytter ejendommen.

 

Ejendommen huser lige nu, udover børnehaven, det lokalhistoriske arkiv. Der er ikke endnu fundet en løsning for den fremtidige placering af arkivet.

 

Der har gennem tiden været flere typer af interessenter, der har forespurgt på ejendommens fremtid, herunder en borgergruppe og erhvervsdrivende. Borgergruppen har ytret ønske om at omdanne ejendommen Stationsvej 2 til et mødested.

 

I kommuneplanen, som forventes at blive godkendt i maj 2021, er der beskrevet en strategi for arbejdet med lokalområderne. Strategien skal sikre en sammenhæng i udviklingen af lokalområderne og en god udnyttelse af kommunens og borgernes ressourcer. Som grundlag for dette arbejde, skal der laves en kortlægning af en analyse af lokalområderne.

 

Kortlægningen vil bl.a. vise placeringen af mødesteder for borgerne. Den kan afdække behovet for evt. yderligere mødesteder. På baggrund af kortlægningen kan der træffes en kvalificeret beslutning om salget af Stationsvej 2 til enten en privat køber eller en borgergruppe.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Stationsvej 2 i Vester Skerninge er oprindeligt en del af arealeffektiviseringsprojektet Vestermarkskolen, hvor salgsprovenuet indgik i anlægsfinansieringen med ca. 0,6 mio. kr. i 2020.

 

Hvis en fremtidig beslutning forhindrer realiseringen af det indarbejdet salgsprovenu, vil man senest ved denne behandling skulle pege på finansieringen af salgsprovenu.

CO2-Konsekvensvurdering

Ingen konsekvenser.

Lovgrundlag

Kommunalfuldmagten

Sagen afgøres i

Økonomiudvalget

Beslutning i Økonomiudvalget den 09-02-2021

Godkendt.