Punkt 2 Punkt til behandling fra SF's byrådsgruppe

Sagsfremstilling

Byrådsmedlem Bruno Hansen ønsker på vegne af SF’s byrådsgruppe følgende optaget på byrådets dagsorden den 27. oktober 2020:

 

SF foreslår en arbejdsgruppe nedsat under hovedsamarbejdsudvalget, som i løbet af 2021 skal inddrage erfaringer fra corona-perioden og gentænke vores forvaltnings arbejde, så vi får en moderne forvaltningsstruktur, der tilgodeser medarbejdernes trivsel og letter arbejdsgange.

Vi ønsker en analysere af, om der kan skabes arbejdsvilkår og -betingelser, der også appellerer til nye medarbejdere, så vi undgår problemer med at rekruttere?  

 

Vi foreslår derfor konkret, at der nedsættes en arbejdsgruppe med repræsentanter fra hovedsamarbejdsudvalget, der får følgende opgaver:

  • gruppen skal senest 010221 fremlægger et kommissorium for deres arbejde, der behandles i økonomiudvalget
  • arbejdet skal afsluttes med en rapport, der kan indgå i budgetarbejdet for 2022.

WHO forventer inden for 2 år at have en vaccine mod Covid-19, men hvad venter efterfølgende. Er vi nødt til at gentænke vores arbejdsliv og -form? Kan erfaringerne fra hjemmearbejdspladser og digitale mødefora bruges også i fremtidens forvaltning. Det vil SF foreslå, at vi kaster lys over. 

Konkret foreslår vi en arbejdsgruppe nedsat under hovedsamarbejdsudvalget, som i løbet af 2021 skal inddrage erfaringer fra corona-perioden og gentænke vores forvaltnings arbejde, så vi får en moderne forvaltningsstruktur, der tilgodeser medarbejdernes trivsel og letter arbejdsgange.

I denne analyse indgår også Kommunens eksterne institutioner – kan man forestille sig, at en del af forvaltningens arbejde kan placeres på dem, så vi letter samarbejdsrelationer? Kan man forestille sig en smidiggørelse af mange arbejdsgange og mindre brug af kontrolforanstaltninger; afbureaukratisering har været på ønskesedlen hos regeringen i mange år, men det har knebet med at indfri forventningerne – måske skal der tages afsæt i de konkrete arbejdsvilkår hos vores ansatte i stedet?

Endelig, hvilke investeringer er nødvendige i tilfælde af flere permanente hjemmearbejdspladser.”

Punktet drøftet i MED-Hovedudvalget. Der foreligger høringssvar fra MED-Hovedudvalget.

Beslutning i Byrådet den 27-10-2020

Sagen sendes i høring i HovedMed og drøftes herefter i Økonomiudvalget.

Beslutning i Økonomiudvalget den 09-02-2021

Udvalget tager Hovedudvalgets svar til efterretning og man beder derfor om en evaluering af corona-erfaringerne, herunder gerne med inddragelse af et borgerperspektiv, hvor dette er relevant.