Punkt 14 Ændring af lokalplan 112, Område ved Ryttervej

Beslutningstema

Ejer af Ryttervej 63 i Svendborg, ønsker at lokalplan 112 ændres, således at området kan anvendelse til andet end teknisk skole.

 

Sagen fremlægges med henblik på, at der igangsættes planlægning for ændringer til lokalplan 112.

Indstilling

Direktionen indstiller til Teknik- og Erhvervsudvalget, 

at igangsætte ændringer til lokalplan 112, for et område ved Ryttervej således, at området også kan anvendes til offentlig og privat administration, kontor og serviceerhverv samt skole og institution.

Sagsfremstilling

Baggrund

Bygningsejer ønsker mulighed for at afhænde ejendommen beliggende Ryttervej 63, 5700 Svendborg. Ejendommen er omfattet af lokalplan 112 for et område ved Ryttervej, som blev udarbejdet i 1981 for at muliggøre opførelsen af Svendborg Tekniske Skole.

 

Lokalplanens formålsbestemmelse er begrænsende for anden anvendelse, da formålet med lokalplanen er at muliggøre en teknisk skole samt udlæg af arealer til station, veje og stier.

 

Ønsket er, at lokalplan 112 suppleres med få ekstra bestemmelser således, at det tydeligt fremgår, at lokalplanens område A og B kan anvendes til offentlig og privat administration, kontor og serviceerhverv samt skole og institution og at det ligeledes fremgår af formålsbestemmelsen. Ud fra et byplanfagligt perspektiv, er der intet til inder for den ønskede ændring.
 

Proces og delegering
Høringsperioden vil blive fastsat til 4 uger.

Lokalplanen er jævnfør kompetencefordelingsplanen en ”A-plan”. Hvis der ingen eller få høringssvar modtages i høringsperioden er direktionen delegeret kompetencen til at foretage den endelig vedtagelse.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Udgifter i forbindelse med ændringerne af lokalplan 112 afholdes indenfor den eksisterende driftsramme for Plan og Udvikling.
 

Der forventes derudover ingen direkte økonomiske konsekvenser for Svendborg Kommune.

Den ændrede lokalplan vil være med til at understøtte erhvervslivet i Svendborg by.

CO2-Konsekvensvurdering

Ændringen af lokalplanen forventes ikke at have konsekvenser for CO2-udledningen.

Lovgrundlag

Lov om Planlægning

Sagen afgøres i

Teknik- og Erhvervsudvalget

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 04-02-2021

Indstillingen godkendes.

 

Palle Fischer (C) var fraværende. Som suppleant deltog Henrik Nielsen (C).