Punkt 9 Konservatives byrådsgruppe - 24 timers p-pladser på p-plads Voldgade Vest

Beslutningstema

Konservatives byrådsgruppe.

Sagsfremstilling

Konservatives byrådsgruppe ønsker følgende behandlet på Teknik- og Erhvervsudvalgets møde den 4. februar 2021:

 

Beslutningstema:

Etablering af 24-timers pladser på parkeringspladsen Voldgade Vest

 

Indstilling:

Det Konservative Folkeparti og Venstre stiller forslag om, at der enten

  1. Permanent etableres gratis 24-timers P-pladser på den del af parkeringspladsen Voldgade Vest, der er længst væk fra centrum (se grøn markering på foto af Voldgade Vest).

Eller

  1. At der mens renovering af psykiatrisk afd på OUH Svendborg Sygehus pågår, midlertidigt etableres gratis 24-timers P-pladser på den del af parkeringspladsen Voldgade Vest, der er længst væk fra centrum (se grøn markering på foto af Voldgade Vest).

 

 

Sagsfremstilling:

Generelt er der et pres på de små tilstødende veje i området omkring OUH Svendborg Sygehus og p-pladsen Voldgade Vest. Et problem, der kan afhjælpes ved permanent at etablere gratis 24-timers pladser på p-pladsen Voldgade Vest.

 

Pt pågår renovering af psykiatrisk afdeling ved OUH Svendborg Sygehus, hvilket optager en stor del af sygehusets parkeringspladser. Samtidig er der igangværende vejarbejde på Egensevej. Det forårsager et yderligere pres på parkeringspladserne på de små tilstødende veje i området til stor gene for private borgere og virksomheder.

Voldgades parkeringsområde anvendes pt ikke i et særligt stort omfang på grund af tvungen Corona-nedlukning af store dele af midtbyens butikker, restauranter og caféer. Forslaget vil derfor ikke påvirke disse, såfremt den angivne del af parkeringspladsen Voldgade Vest omdannes midlertidigt til 24-timers gratis parkering for at håndtere den aktuelle situation, hvis man ikke ønsker en permanent løsning. Ordningen vil således kunne indføres, mens renovering af psykiatrisk afdeling ved OUH Svendborg Sygehus pågår (forventes afsluttet i foråret 2021). I et forsøg på at ændre parkeringsadfærd og lette presset på de mindre tilstødende veje foreslås det hermed at indføre gratis 24-timers pladser som anvist enten permanent eller midlertidigt.  

 

 

Parkeringspladsen Voldgade Vest. Parkeringspladser, der ønskes ændret til 24-timers pladser er markeret med grøn indramning.”

 

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 04-02-2021

Forslaget kunne ikke godkendes.

Det bemærkes, at beboerne på Egensevej vil kunne få en 24-timers kommunal parkeringstilladelse til Voldgade, som udløber 1.april.

Kommunen vil kontakte borgerne med nærmere information.

Palle Fischer (C) var fraværende. Som suppleant deltog Henrik Nielsen (C).