Punkt 3 Godkendelse af aktivitetsplan - Social Ansvarlighed

Beslutningstema

Godkendelse af aktivitetsplan

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • at aktivitetsplanen godkendes

Sagsfremstilling

Som led i budgetforliget for 2021 blev det besluttet at ” der iværksættes en indsats med henblik på at skabe jobmuligheder for de borgere, der befinder sig længere væk fra arbejdsmarkedet. Indsatsen skal understøtte lokale virksomheder med social ansvarlighed. Jobcentret skal f.eks. tilbyde virksomhederne at medvirke til facilitering af virksomhedsbesøg, fyraftensmøder og netværksaktiviteter, som kan inspirere med ny viden og understøtte konkrete behov.”

 

I forbindelse med udmøntning af budgetforliget er der fokus på at arbejde med såvel socialøkonomiske virksomheder, forstået som registrerede socialøkonomiske virksomheder samt den bredere definition, der handler om samarbejde med virksomheder, der ønsker at samarbejde med jobcentret for at tage et socialt ansvar.

 

Der vil blive arbejdet videre med begge definitioner i en lokal kontekst. Der forventes at være fokus på denne indsats i hele 2021 og udvalget vil løbende blive orienteret om og inddraget i arbejdet.

 

Vedlagt er udkast til aktivitetsplan for perioden fra januar-juni 2021. Aktivitetsplanen indeholder såvel administrative som politiske aktiviteter.

 

Der er indgået aftale med ”Code of Care”, og det foreslås at de inviteres til at præsentere konceptet på udvalgets møde den 8. marts 2021.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Afholdes indenfor den afsatte budgetramme

CO2-Konsekvensvurdering

Ingen kendte

Sagen afgøres i

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Beslutning i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget den 01-02-2021

Aktivitetsplanen blev godkendt.

Arrangementet i april afholdes som en workshop med inviterede eksterne deltagere.

 

Der var afbud fra Søren Kongegaard (A). Som suppleant deltog Karl Magnus Bidstrup (A).