Punkt 8 Seniorakademiet - midlertidig udvidelse af lejemål

Beslutningstema

B.Beslutning

Svendborg Seniorakademi søger om fortsat bevilling på 51.101 kr. til dækning af ekstraordinært lokaletilskud for perioden 1. maj til 31. december 2021, som følge af Covid 19.

Indstilling

Direktionen indstiller:

  • at der bevilges ekstraordinært lokaletilskud gældende fra 1. maj til 31. december 2021.

Sagsfremstilling

Med baggrund i Covid-19 restriktionerne om afstand og antal m2 pr. person fik foreningen Svendborg Seniorakademi til sæsonstart i september 2020 midlertidig bevilget ekstraordinær til udvidelse af lejemål.

Baggrunden var, at det ikke var muligt for foreningen at udbyde det sædvanlige program for medlemmerne, da afstandskrav mm. ikke kunne overholdes.
Det ekstraordinære tilskud var på 51.000 kr. og dækkede perioden september 2020 til april 2021.

Udgiften til det ekstraordinære tilskud blev dækket af overskydende midler fra budgettet for Ældreaktiverende Arbejde.

 

Det betød, at foreningen, ud over at råde over tre lokaler i stueplan i ejendommen Ørkildsgade 21, også kunne tage. 1. salen med et stort foredragslokale i brug. Det er dermed lykkedes at gennemføre aktiviteter og bibeholde medlemsantal samt ikke mindst at fejre foreningens 25 års jubilæum.

 

Medlemmerne er alle 60+ med en del 80+ årige. Foreningen vurderer, at en central placering med gode parkeringsforhold er væsentlig for målgruppen.

 

Som følge af Covid-19’s fortsatte begrænsninger, søger Svendborg Seniorakademi om forlængelse af det midlertidige lokaletilskud for resten af 2021, fra maj til december med i alt 51.101 kr.

 

 

 

Administrationens bemærkninger:

Tæt på Ørkildsgade 21 ligger Seniorhus Skallen, hvor foreningen har mulighed for at låne lokaler vederlagsfrit. Seniorhus Skallen vil dog kun delvis kunne dække Seniorakademiets behov.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

 Udgiften kan afholdes inden for budgetrammen til Ældreaktiverende Arbejde.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 14-01-2021

Indstillingen godkendtes.