Punkt 6 Den selvejende institution Rottefælden

Beslutningstema

Huslejetilskud til den selvejende institution Rottefælden som følge af, at Danartist har besluttet at flytte revyen 2021 til større lokaler grundet COVID 19 restriktioner.

Indstilling

Direktionen indstiller til udvalgets beslutning, at

  • Det påviselige tab på indtægtssiden hos Den Selvejende Institution Rottefælden i forhold til den budgetterede lejeindtægt fra Danartist findes indenfor Kultur- og Fritidsudvalgets ramme i forbindelse med regnskabsafslutning 2021.

Sagsfremstilling

Den selvejende institution Rottefælden forventer i 2021 et tab på indtægtssiden som følge af, at Danartist har set sig nødsaget til at finde større lokaler til revyens afvikling i 2021. Dette sker af hensyn til at kunne gennemføre revyen trods COVID 19 – restriktioner. I 2020 blev revyen aflyst grundet COVID 19, hvilket har stillet Danartist i en økonomisk sårbar situation.

 

For ikke at stå i en lignende situation i 2021, har Danartist undersøgt alternativer og forhandler i øjeblikket med Borgerforeningen og Svendborg Teater om at henlægge revyen dertil. Dette betyder imidlertid en manglende indtægt for den selvejende institution Rottefælden, som derved får svært ved at kunne klare sine driftsudgifter herunder bygningens lån.

 

Den i 2021 budgetterede lejeindtægt fra Danartist er 273.000 kr. excl. moms. Det er den selvejende institutions håb, at de måske kan leje noget af perioden ud til andre arrangementer, hvorfor det endelige tab på lejeindtægten først vil kunne opgøres ved regnskabsafslutningen 2021.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Finansieringen søges afholdt indenfor Kultur- og Fritidsudvalgets ramme i forbindelse med regnskabsafslutningen 2021. Hvis rammen ikke kan rumme denne udgift, oversendes sagen til Økonomiudvalget.

Sagen afgøres i

Kultur- og Fritidsudvalget

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 14-01-2021

Indstillingen godkendtes.